WONDERBAARLIJKE HELING

‘Is voor iedereen mogelijk – ook nog in de voorgaande generaties – met voorbeelden & tips’ Een wonderbaarlijke heling is voor iedereen natuurlijk anders. Voor de één kan dit het helen van een (ongeneeslijke) ziekte zijn, voor de ander een trauma, voor weer een ander…

‘Is voor iedereen mogelijk – ook nog in de voorgaande generaties –
met voorbeelden & tips’

Een wonderbaarlijke heling is voor iedereen natuurlijk anders. Voor de één kan dit het helen van een (ongeneeslijke) ziekte zijn, voor de ander een trauma, voor weer een ander een weder-zien met een dierbare na langdurige afwezigheid etc. Eigenlijk is elke vorm van heling wonderlijk en bijzonder, groot of klein! Waar het mij in dít artikel om gaat, is dat je je bewust wordt dat geen enkele heling onmogelijk is. Vandaar dat ik het wonderbaarlijke heling noem. 

Een heling betekent mijns inziens dat je de lading van de klacht/trauma/gebeurtenis haalt en je hier geen last meer van ondervindt. Dit betekent niet dat je er nooit meer last van zult krijgen. Bewustwording van dingen die gebeuren in je leven (zelfreflectie), blijven belangrijk, tot en met je laatste dag op aarde. Immers, een litteken kan weer een open wond worden als het maar genoeg getriggerd wordt. Wel is er bij een heling veel minder kans op herhaling van de klacht/trauma/gebeurtenis!

Enkele voorbeelden van wonderlijke helingen in mijn eigen leven

In mijn eigen leven heb ik al vele wonderlijke helingen mogen ervaren, bijvoorbeeld van claustrofobie – angst voor het donker – endometriose – (leren omgaan met) mijn spastische darmen (prikkelbare darm syndroom) en heb nu heel sporadisch (soms jaren niet) een aanval. Van zowel endometriose als mijn spastische darmen werd mij verteld dat ik er nooit vanaf zou komen, maar dit gebeurde wel en zonder medicatie! – de gevolgen van mijn relatie met een loverboy op mijn 15e –  opgroeien in een emotioneel-arm getraumatiseerd gezin en de daarbij opgelopen kindpijnen – mijn ‘anders’ mogen zijn  – verschillende (postnatale) depressies…
Dit alles naast een pakketje aan (voor)ouderlijke trauma’s wat ik heb meegekregen bij mijn geboorte van mijn beide ouders.

(Voor)ouderlijk trauma & emotionele erfenis

Een (voor)ouderlijk trauma is een onopgelost trauma wat destijds in het leven van onze (voor)ouders niet is verwerkt en van generatie op generatie wordt doorgegeven middels de conceptie. Deze overdracht vindt plaats via (het DNA in) onze cellen in ons lichaam. Dit doorgeven gaat (op 1 of andere manier) door, totdat het trauma wordt opgelost. Ik noem dit de emotionele erfenis welke kan bestaan uit een combinatie van hun angsten, nachtmerries, verlangens, emoties, gedragingen en beperkte overtuigingen.

Denk bijvoorbeeld aan (emotioneel/fysiek) misbruik – alcoholisme – alles verliezen – etc. Hier heb ik al veel artikelen over geschreven. Lees bijvoorbeeld hier mijn meest gelezen artikel: https://www.inspirerendleven.nl/de-emotionele-erfenis-hoe-kun-je-onverklaarbare-pijnen-en-patronen-verklaren/

De wereld zit in een groot schoonmaak- en transformatieproces (collectief en individueel)

Met alles wat er de afgelopen jaren speelde en nog speelt, kun je wel stellen dat er een groot schoonmaak- en transformatieproces gaande is; collectief en individueel!
Dit is herkenbaar aan de vele crisissen die er wereldwijd zijn, maar ook op individueel vlak plaatsvinden! Iedereen wordt hier op één of andere manier mee geconfronteerd. Iedereen wordt min of meer gedwongen om naar binnen te keren om hier antwoorden te vinden op nog onopgeloste zaken – trauma’s & pijnen; op wonderlijke heling!

Mijn eigen transformatieproces bestaat nu nog uit het verder opbouwen van een nieuw leven. Dit heeft ook tmm en is het laatste van een lange lijst aan voorouderlijke trauma’s wat om mijn aandacht vraagt en wat zich heeft gesetteld in mijn rug. Hier schreef ik over in een vorig artikel en hierin geef ik ook meer uitleg over voorouderlijk trauma & tips om crisistijden door te komen; https://www.moniquevandelaar.nl/er-zijn-altijd-lichtpuntjes/

Er was nog iets wat mij ervan weerhield volledig in mijn kracht te staan en mijn verantwoordelijkheid vroeg om mee te dealen. Iets wat letterlijk als een donkere wolk boven mijn hoofd hing.

Nooit gedacht; Mijn vader van 91 jaar deed twee bekentenissen 

Wat ik hierboven schreef over wat mij ook nog ervan weerhield volledig in mijn kracht te staan (zoals bv manifesteren, in relaties), naast uiteraard allereerst mijn eigen verantwoordelijkheid hiervoor, heeft te maken met mijn vader. Het knaagde aan mij dat we elkaar amper zagen en dit was een energielek in mijn aura. Ik vond het namelijk lastig een band met mijn vader op te bouwen, met name doordat hij niet de verantwoordelijkheid kon nemen door toe te geven dat hij er niet was voor mij als vader en hij mijn moeder ontiegelijk veel verdriet had gedaan. 2 Dingen dus. In 2002 had ik mijn vader al vergeven, ook heel belangrijk en de 1e stap, maar dat is wat anders. Iedereen die mijn verleden kent en dat van mijn ouders, weet dat er vele trauma’s hebben plaatsgevonden. Mijn moeder heeft hiervoor hulp gezocht, mijn vader niet.

Eindelijk, na jaren van volhouden, confrontaties en liefdevol blijven, kwamen de verlossende woorden van mijn vader. De toedracht is niet belangrijk om hier te vertellen. Wel de feiten dat hij beiden binnen een kort tijdsbestek heeft toegegeven. Ook heeft hij zijn excuses aangeboden! Wat ook weer een wonderlijke en waarschijnlijk de grootste heling is!

Ik voelde dat het vanuit zijn hart en ziel kwam, vanuit een ‘houden van’. Dit vind ik heel knap van mijn vader, omdat dit héél moeilijk is wanneer je zelf nog niet genezen bent, zoals mijn vader! Dan ga je namelijk heel makkelijk jouw pijnen projecteren op de ander om zo je eigen pijn niet te hoeven voelen.
Ik knuffelde mijn vader (iets wat maar een paar keer eerder in mijn leven is gebeurd) en zei dat mama’s ziel nu waarschijnlijk huilde van blijdschap. Mijn vader was ontroerd en trilde…ik kon mijn tranen voelen….en ik wist….hoe dan ook, dat mijn vader van mij hield!

Zijn laatste wens

Mijn vader kon nu ook zijn behoefte en wens uitspreken; nog 1 keer teruggaan naar een huis in zijn jeugd, waar zijn ouders werden afgevoerd met geweren in hun rug. Wow, hij is klaar voor zijn heling op dit stuk. Natuurlijk gaan we hierheen, ondanks dat mijn vader rolstoelafhankelijk is. We zullen een manier vinden en zijn hier al mee bezig. Bij ons beiden is een opening ontstaan van nieuwe kansen. Ik ben enorm trots op hem en dankbaar dat ik dit met mijn vader heb mogen delen en uitwerken!

Energetisch werkt de heling door; ook bij overleden personen

Mijn vaders excuses zijn zeker niet alleen belangrijk voor mij, maar ook voor mijn vaders eigen helingsproces, en ik wist, diep van binnen, ook voor heling van de (overleden) vrouwen voor mij in de bloedlijn (mijn moeder, mijn oma…). De vrouwen die emotioneel mishandeld werden door hun man. Daarnaast ook voor mijn eigen kinderen. Energetisch werkt alles door!  

Liefde & bewustwording

(Zelf-)Liefde & bewustwording zijn mijns inziens telkens het antwoord op een probleem of uitdaging. Vanuit liefde voor jezelf (naar binnen) kijken en bewust worden van wat er speelt, bewust worden van wat er nodig is en wat de behoeftes zijn die onder het probleem of uitdaging ten grondslag liggen en daarmee aan de slag gaan!

Mijn vooroudergeschiedenis is veranderd. Ik ga hoopvol het nieuwe jaar in. Op een organische manier zal alles zich verder gaan ontvouwen. 

Het is dus nooit te laat – een wonderlijke heling is altijd mogelijk, mits jij (en of de ander) er klaar voor bent!

Ik wens iedereen een Magisch & Liefdevol 2023

MEER TIPS voor heling; ieder individu is anders – wat voelt goed voor jou?

 1. Creëer elke dag ‘ME-TIME’. Leg de telefoon opzij, zet de TV en muziek uit en voel wat gevoeld wil worden…laat je gedachten gaan en onderzoek dan je behoeftes.
  Het uitvoeren van je behoefte(s) geeft een positieve boost en zet een heling in gang indien nodig.

 2. Werk aan je zelfhelend vermogen. We leggen onze gezondheid regelmatig in de handen van doktoren. Natuurlijk is dat vaak prima, maar laten we ook stilstaan bij wat we zélf allemaal kunnen. Autonomie, dus zelf verantwoordelijkheid nemen, is een belangrijke stap in een genezingsproces.
  In 2 delen gaan mijn artikelen hierover met tips & tops:
  https://womagazine.nl/zelfhelend-vermogen-deel-1/
  https://womagazine.nl/zelfhelend-vermogen-deel-2/

 3. Ga op yoga en of meditatielessen; een goede manier om te ontspannen en in balans te komen. Volgens yoga en meditatiedocent Piet van der Pluijm is o.a. yoga en mediteren thuiskomen bij je innerlijke vrede: https://www.werkenaaninnerlijkevrede.nl/
 1. Veel onderzoekers hebben inmiddels al aangetoond dat DNA te veranderen is dmv informatie-overdrachten zoals bv woorden, meditatie en klanken. Je kunt dus zelf jouw beperkte overtuigingen en negatieve gedachtepatronen en volgens sommigen, zelfs je trauma’s helen middels oefeningen. Voor een snel resultaat dien je wel al een gevorderd bewustzijnsontwikkeling te hebben, maar het is een eenvoudig en mooi begin! Hieronder noem ik 2 oefeningen:
  * Louise Hay: “it’s like a miracle….https://www.youtube.com/watch?v=-2b0dGEL09M
  * De snelste manier om je DNA te updaten en elke (herinnerings)cel in je lichaam:
    Zeg deze woorden voordat je water drinkt. Zie kort filmpje
    https://www.youtube.com/watch?v=ErpPQSLAskQ&t=1s
 1. Ga naar binnen en vraag om leiding aan jouw hogere zelf, God, of het universum, jouw gids, of je beschermengel. Let dan op de signalen die komen gaan!

 2. Doe een voorouder ritueel. Schrijf in een brief aan jouw voorouders wat jij belangrijk vindt hun te vertellen. Van vergeving tot aan hulp vragen bij iets. Lees deze in gedachten of hardop voor en daarna kun je de brief verbranden of een prominente plek geven. Vertrouw er dan op dat ze je hebben gehoord en op hun leiding. Dit kan even duren.
  Zelf heb ik dit 4 keer gedaan. Allemaal in het bos en ik ben ervan overtuigd dat dit heeft bijgedragen aan mijn situatie met mijn vader!

 3. Doe een visualisatie te maken met jouw behoeftes. Deze kun je soms gratis online vinden. Een visualisatie is een krachtige manier middels jouw onderbewuste, om bij jouw pijnen en of krachten (potentieel) te komen.
  Mijn gratis en ingesproken visualisatie ‘Het Nu & Later’ kan je helpen om tot krachtige beslissingen te komen, bijvoorbeeld voor het nieuwe jaar! 
  Hier vind je de visualisatie: https://www.moniquevandelaar.nl/meditaties-videos/

 4. Wandelen werkt ook helend, vooral in de natuur en bosrijke omgeving. En het is gratis, eenvoudig en geeft je energie! Luister geen muziek en probeer lekker door te stappen in een ontspannen tred.

 5. Omring jezelf met positieve mensen. Dat helpt je om in de hoge vibraties van het hart te blijven.

 6. Mijn artikel over de belangrijke rol van familie-karmadragers, met een helende oefening!
  https://www.inspirerendleven.nl/de-rol-van-familie-karmadragers-waarom-het-zo-belangrijk-is-om-oude-pijnen-te-helen/

Bron foto; uit mijn (overleden) moeders map toen zij in een jaar-cursus ‘Werken aan jezelf’ zat op 17-02-2001.
Een korte impressie, in mam’s eigen woorden en ontstaan uit diverse visualisaties, tekende zij in 1 tekening (foto) het volgende: Een regenboog van Vreugde. Deze staat voor de blijde intens gelukkige momenten. Deze verschijnt achteraan de zee en rotsen. Daarachter zijn donkere wolken die ze nu aankan. Er voor schijnt de zon. Uit de aarde spuiten 2 groen/paarse vloedgolven die halverwege een bol dragen. Deze bol staat voor haarzelf. Het witte paard staat voor kracht. Een pelikaan komt boven water met een zuivere kristal die hij aan mama geeft. Voor haar een teken van geven en ontvangen van liefde. 

Mam heeft hier haar heling getekend! Vanaf dat moment werd onze moeder & dochterrelatie hechter en kreeg ik een moeder zoals ik dat wenste, voor 15 jaar achtereen…tot aan haar overlijden.