* 1 op 1 Word je eigen Master

Durf naar jezelf te kijken

WIE BEN IK – WAT WIL IK – WAT KAN IK?
Bovenstaande vragen komen ruimschoots aan bod in dit ervaringsgerichte 1 op 1 traject Word je eigen Master. Vaak heb je je onbewust geïdentificeerd met bijvoorbeeld je (groot)ouders, je verleden, je partner of je baan, maar

WIE BEN JIJ?

Ik help jou jezelf te leren helpen in je persoonlijke ontwikkeling; om te komen tot en blijven bij wie jij in wezen bent! Jouw ware IK.

In de eerste sessies ga je werken met jouw innerlijk kind. Iedere volwassene heeft ook een innerlijk kind in zich, we zijn immers allemaal kind geweest! Je komt tot de kern van (vaak onbewust) aangeleerde ongewenste gedragingen, denkpatronen en gevoelens uit jouw kindertijd en geërfd van jouw (groot)ouders. Deze waren destijds nodig om jou te beschermen tegen pijnlijke situaties. Vaak spelen deze gedragingen, patronen en gevoelens in je volwassen leven nog een rol. Dit kan jou ervan weerhouden om je leven ten volle te leven. In dit traject leer je om jouw (kind-)pijnen om te buigen naar een volwassen bewustwording en houding.
Je kunt dan de juiste keuzes gaan maken vanuit jouw eigen identiteit. Je trekt meer positieve dingen aan, zoals bijvoorbeeld gezonde relaties, een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid, of werk wat écht bij jou past.

Nadat je aan de slag bent gegaan met jouw innerlijk kind, gaan we op de volgende 2 sessies werken met de vele facetten van jouw persoonlijkheid; Maak kennis met jouw deelpersonen! Denk bv maar eens aan ‘De koppige’ deelpersoon in jou, of ‘De krachtige’ deelpersoon. Jouw persoonlijkheid bestaat uit tientallen deelpersonen die kenmerkend en uniek zijn voor jouw gehele identiteit. Ze hebben allen een eigen manier van denken, voelen en handelen. Je gaat jouw verschillende sterke en zwakke deelpersonen herkennen. Beide heb je nodig om goed te kunnen functioneren, maar vaak worden ze weggestopt wat disharmonie veroorzaakt. Je hebt (+/-) prikkels nodig om jezelf te blijven ontwikkelen en in actie te komen. Je zult merken dat met deze psychosociale methodiek veel op zijn plaats zal vallen. Je leert hoe je zowel jouw positieve als negatieve deelpersonen kunt integreren in jouw leven en hoe ze kunnen samenwerken. Hierdoor ontstaat harmonie.

Je krijgt een totaalbeeld van jouw identiteit, wat je vrijheid geeft in je doen en laten, evenwichtigheid, en een (groter) gevoel van (zelf-)vertrouwen.)

In de zesde sessie ga je een korte ‘presentatie’ geven over jouw ont-wikkelde IK en de ontwikkeling(en) waar je je na dit traject op wil gaan richten. Deze laatste sessie doen we in een prachtig natuurgebied, indien het weer het toelaat. Onderzoek heeft al lang bewezen dat wandelen en bewegen een positieve invloed heeft op lichaam en geest en onze gelukshormonen stimuleert. Je komt daarnaast meer in de ervaring en in contact met jouw kern.

De volgende thema’s komen tijdens de 6 sessies aan bod:

 • leren (weggestopte) gevoelens en pijnen te (door)voelen en te verwerken
 • inzicht krijgen in de dingen die je raken en je gemoedstoestand negatief beïnvloeden
 • leren grenzen te stellen
 • leren om geluk bij jezelf te vinden i.p.v. bij anderen te zoeken
 • leren om kritiek, schuld en schaamte los te laten
 • zelf de regie over jouw leven nemen
 • gaan staan voor wie JIJ bent

  Tussen de sessies zitten 3 tot 4 weken. Dit spreken we samen af.

“Bewust-worden en bewust-blijven van jezelf is mijns inziens
de sleutel tot geluk”

Dit 1 op 1 traject is geschikt voor iedereen met een flinke dosis motivatie om aan zichzelf te willen werken. En wie

 • zijn of haar eigen identiteit wilt ontdekken;
  Wie ben ik – Wat kan ik – Wat wil ik
 • zich wilt bevrijden van (innerlijke) pijnen: vastloopt in zijn of haar leven op emotioneel – mentaal – lichamelijk en of spiritueel vlak
 • Ook voor:
  * ouders (to be): om zichzelf te bevrijden van opgelopen (kind)pijnen. Word een bewuste ouder!
  * hulpverleners; door (toegenomen) zelfkennis kan zo (tegen)overdracht bij cliënten worden voorkomen!
  * uitkeringsgerechtigden; om de regie over hun leven weer zelf in handen te nemen!

Voorafgaande dit traject heb je een vrijblijvend laagdrempelig intakegesprek per telefoon met mij, om kennis te maken en om samen na te gaan of dit traject geschikt is voor jou.

Dit traject verschilt van andere 1 op 1 trajecten door de diepgang en dat je jezelf leert te helpen voor de rest van je leven. Daarnaast ben ik expert en pionier op het gebied van emotionele erfenis!

Lees hier feedback van deelnemers die jou zijn voorgegaan: https://www.moniquevandelaar.nl/feedback-training/

Prijs: Zie pagina https://www.moniquevandelaar.nl/tarieven-en-datums/.
Vanaf 4 april 2023 is er weer plek in mijn praktijk (vlakbij Breda) en heb ik (vooralsnog) geen wachtlijst!
Informatie/aanmelden: praktijkhappyworld@gmail.com of via de paarse knop


Vind je het leuker om in een groep aan de slag te gaan met jezelf? Of wens je liever een soortgelijke cursus online te volgen? Ook dat kan. Zie hiervoor in het Menu rechtsboven bij Praktijk Happy World!


Download hier de flyer: (als 2 pagina’s op 1 vel papier af te drukken)