Lezingen

Je kunt mij ook boeken om een lezing te komen geven binnen jouw organisatie, vereniging of bedrijf.

Mijn interactieve lezingen zijn vnl. gestoeld op eigen ervaringen op het gebied van de emotionele erfenis en bewustwording. Onder mijn benaming van transgenerationele overdracht (van generatie op generatie), namelijk ‘de emotionele erfenis’, ben ik expert op dit gebied en dit onderwerp meer bekendheid gaan geven! Zelf ben ik kind van 2 getraumatiseerde ouders en grootouders en heb mij inmiddels (zoveel mogelijk) vrijgeworsteld van alle overdrachten; onverwerkte trauma’s van (voor)-ouders, en deze geheeld. Deze heling werkt ook weer door bij mijn kinderen, maar ook nog bij mijn overleden en overige levende familieleden!
Hier gaan mijn lezingen over. Mijn ervaringen wil ik graag met jou delen! En ik wil graag jouw ervaringen horen wanneer jij deze wenst te delen.

Wil je al wat meer weten over de emotionele erfenis? Lees hier 1 van mijn artikelen: https://www.inspirerendleven.nl/de-emotionele-erfenis-hoe-kun-je-onverklaarbare-pijnen-en-patronen-verklaren/

 • Meer informatie Lezing Emotionele erfenis (transgenerationele overdracht):
  Hoe onverwerkte trauma’s van onze (voor)ouders kunnen doorwerken in ons eigen leven. Met een helende oefening die direct verlichting geeft;

  Jouw emotionele erfenis bepaalt grotendeels hoe jouw huidige leven kan verlopen. Het kan zijn dat je in je hedendaagse leven, nog rondloopt met beperkte overtuigingen en onverwerkte traumaś/pijnen die niet van jou zijn, maar van je ouders of voorouders. Deze krijg je mee bij de conceptie en is jouw emotionele erfenis.

  Wanneer je deze leert te transformeren, kom je in contact met wie jij werkelijk bent, jouw eigen identiteit, zonder de emotionele ballast en beperkte denk- en gedragspatronen van jezelf, anderen en jouw verleden.

  Wanneer je de last van je verleden nog met je meedraagt zal je niet gelukkig zijn.

  Hier ga ik over vertellen en over de emotionele lasten waar ik mijn leven mee begon als hooggevoelig kind.
  In mijn lezingen stel ik mij kwetsbaar op en vertel o.a. over mijn (groot)ouders verleden. Hoe in eerste instantie onschuldige stappen hebben geleid tot het gevangennemen van totaal 6 personen uit beider families en hoe zij ternauwernood verschillende kampen hebben overleefd! Alles werd bijna 40 jaar doodgezwegen, maar voor mij waren de geheimen voelbaar.
  Daarnaast vertel ik over de (soms desastreuze) gevolgen hiervan in mijn eigen leven. Zo heb ik als 15-jarige een relatie gehad met een loverboy en trok ik andere verkeerde relaties aan…Ook heb ik een paar keer helemaal opnieuw moeten beginnen; van niets naar iets.
  Alles was nodig om te komen waar ik nu ben. Voor alles ben ik dankbaar, ook voor mijn familie.

  Er is ook ruimte voor verhalen van anderen. Wil je jouw verhaal delen, dan kun je dit aangeven bij je aanmelding. Sowieso krijgt iedereen die zich aanmeld 3 vragen voorafgaande de lezing toegestuurd per mail, om zo het onderwerp alvast wat te verdiepen. Je hoeft de vragen niet te beantwoorden, dat is geheel aan jou!

  Mijn lezing kan jou aanzetten tot (meer) zelfonderzoek. Niets is fijner dan te leven naar jouw eigen maatstaven, jouw eigen waarden en normen, en vooral te luisteren naar jouw hart. Dit kan door bewustwording van jouw eigen (kind-)pijnen en die uit de emotionele erfenis, en deze te verwerken!


WIE BEN IK IN EEN NOTENDOP

Mijn naam is Monique, maar noem mij gerust Mo, mijn roepnaam. Ik ben eigenaar van Praktijk Happy World en van deze website. Ik verbind graag mensen, leef bewust, heb een vrije geest en pas in geen enkel hokje.
Mijn achtergrond is vnl. in de psychosociale hulpverlening en Reiki. Lees hier een aantal referenties van mensen die bij mij een activiteit hebben gevolgd in Nederland en Zuid-Afrika: https://www.moniquevandelaar.nl/feedback-training/
Ben hooggevoelig, een mensenmens en onthecht (van materie, patronen/verslavingen en status); een jarenlange reis en voelt zo lekker. Natuurlijk blijf ik verder leren…
Mijn trots zijn mijn kinderen en 1e boek wat in 2019 op de markt kwam; Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders: meer info https://www.moniquevandelaar.nl/mijn-boek/

Een uitgebreide pagina over mijn achtergrond en leven vind je hier: https://www.moniquevandelaar.nl/wie-ben-ik/

LEZING AANVRAGEN / MEER INFO