* Training Psychosociale methodieken voor professionals

Alleen incompany! Training voor psychologen – therapeuten en andere hulpverleners in de gezondheidszorg. Deze training kan gezien worden als een nuttige bijscholing.

Ben jij psycholoog, therapeut of als coach werkzaam in de gezondheidszorg? Dan is dit de training voor jou. Speciaal voor professionals heb ik een training ontwikkeld met nuttig gebleken methodieken en handvatten voor in de praktijk.

In de 12 jaar dat ik met deze methodieken werk is er één uitspraak consistent teruggegeven door mijn deelnemers: “Waarom is de deze techniek niet eerder ingezet in de trajecten die ik al heb doorlopen?!”

Daarom ben ik bij het ontwikkelen van deze training uitgegaan van het aanvullen van de hulp die geboden wordt door psychologen, therapeuten en hulpverleners die zich concentreren op persoonlijke ontwikkeling. Deze training kan dan ook gezien worden als een nuttige bijscholing.

Hoe gaat de training in zijn werk:

Het zelf ervaren van de methodieken staat in deze training centraal. Praktijk en theorie vormen op deze manier de basis van de aanvulling op jouw bestaande kennis en vaardigheden.

In de eerste 2 dagen wordt er uitgebreid ingegaan op het gekwetste innerlijk kind die iedereen met zich mee draagt. Door de behandelde methodiek toe te passen laat jij jouw cliënten terug kijken naar de periode in het ouderlijk gezin en van daaruit ontstane patronen en manier van denken, voelen en handelen. De cliënt gaat herkennen en erkennen hoe deze patronen van toen (on)bewust een beperkende uitwerking hebben op de manier van denken, voelen en handelen in het heden en leert deze om te buigen naar volwassen bewustzijn.

De volgende 2 dagen gaan we aan de slag met de zogenoemde deelpersoonlijkheden ofwel deelpersonen. Deze methode laat mensen zowel positieve als negatieve gedragingen en gevoelens beter plaatsen. Omdat wij als mens tientallen deelpersonen in ons hebben kunnen wij ons vaak op verschillende momenten van de dag anders voelen en/of gedragen, wat ons uit balans kan brengen. Door bewustwording leert jouw cliënt verschillen in gedrag en/of gevoel te (h)erkennen en deze positief om te buigen door de verschillende deelpersonen samen te laten werken. Hierdoor krijgt de cliënt een totaalbeeld van zijn/haar (authentieke) identiteit: Wie ben ik? / Wat wil ik?

In de laatste 2 dagen van deze training leer je als professional specifieke kenmerken in tekeningen te herkennen en te analyseren. Door het maken van een tekening met opdracht, eventueel met een specifieke visualisatie vooraf, komt de cliënt in contact met het onderbewustzijn. Hier ligt de sleutel tot verandering! Met de, in de training opgedane kennis, krijg jij als hulpverlener de mogelijkheid de gemaakte tekening te analyseren en hierop voort te borduren.

Wat je mag verwachten:

√ Persoonlijke verdieping en ontwikkeling

√ Uit te dragen methodieken eerst zelf ervaren

√ Een warme ambiance met gelijkgestemden

√ Groepen van 4-6 personen

√ Begeleiding van een ervaren psychosociaal therapeut

√ Een actieve, creatieve en uitdagende werkomgeving

√ Cliënten van kind- naar volwassenbewustzijn leren helpen

√ Tools die de gehele therapie ingezet kunnen worden

√ Handvatten die jouw cliënten gebruiken voor de rest van hun leven

√ Een kant en klaar handboek met duidelijke richtlijnen welke direct toe te passen zijn in de praktijk

√ Oefenen met door mij ingebrachte cliënten

Deze training kent 6 volle trainingsdagen (09.00 – 17.00u) met telkens 4 weken tussen iedere trainingsdag voor het maken van thuisopdrachten.

Aan het einde van de training ontvang je een certificaat!

LET OP: Deze training is grotendeels aftrekbaar bij je aangifte inkomstenbelasting!