Persbericht boek

PERSBERICHT     08 – 2019 Boek ‘Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders’, over het erven van onverwerkte trauma’s en pijnen van de generaties voor ons en de gevolgen Een meeslepend boek met waargebeurde onthulde familie- en oorlogsgeheimen binnen de familie van de auteur…

PERSBERICHT    
08 – 2019

Boek ‘Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders’,
over het erven van onverwerkte trauma’s en pijnen van de generaties voor ons
en de gevolgen

Een meeslepend boek met waargebeurde onthulde familie- en oorlogsgeheimen binnen de familie van de auteur en …..praktische handvatten om jouw eigen identiteit te ontdekken

Recent is het boek ‘Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders’ van Monique van de Laar verschenen. Dit meeslepende boek gaat over een onderwerp waar nog maar weinig over is geschreven; de emotionele erfenis. Monique: “Het kan zijn dat je in je hedendaagse leven nog rondloopt met onverwerkte trauma’s, (kind-)pijnen en beperkte overtuigingen die niet van jou zijn, maar van je ouders of voorouders. Deze krijg je mee bij de conceptie en is jouw emotionele erfenis. Niet veel mensen zijn zich hier nog van bewust. Daar hoop ik met dit boek verandering in te brengen. Wanneer je de last van je verleden nog met je meedraagt, zal je niet gelukkig zijn.”
Monique heeft zelf een dubbel zware emotionele erfenis; zowel van haar moeder als haar vader. Beiden zijn namelijk kind van ‘foute ouders’ in de WOII. In totaal zijn zes familieleden meteen na de bevrijding in 1945, opgepakt en geïnterneerd in kampen en de gevangenis. Allemaal onder erbarmelijke omstandigheden en vaak enkele jaren. Monique is van oorsprong psychosociaal therapeut en heeft vele mensen uit verschillende culturen geholpen zichzelf te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Zij heeft zichzelf gaandeweg aangeleerd hoe ze zich kon bevrijden van haar zware emotionele erfenis, die jarenlang als een donkere wolk boven haar hoofd hing. Zij deelt haar verhalen en die van haar ouders en geeft praktische handvatten om (familie)patronen en pijnen te doorbreken en te transformeren; om te gaan staan voor wie JIJ bent!
Het boek is opgedeeld in drie delen, is tevens een werkboek en staat boordevol authentieke  illustraties uit de WOII en het leven daarna.
‘Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders’ is o.a. online te koop via:
https://www.boekenbestellen.nl/boek/alles-begint-met-de-emotionele-erfenis-van-onze-voorouders

Jouw emotionele erfenis overwinnen met hoop, liefde, innerlijke kracht, inzicht & vergeving
“Alles komt aan bod en meer…,” zegt Monique. “Zo vertel ik over de misstappen van mijn grootouders en hun onschuld. Hun keuzes hebben een diepe impact gehad in hun levens, maar ook in die van mijn ouders en mijn eigen leven, middels de emotionele erfenis. Ons verleden is allemaal in de ik-vorm geschreven, om zo en door ons kwetsbaar op te stellen, de afstand tussen de lezer en mijzelf te verkleinen. Vele mensen zullen zich herkennen in ons verhaal, ongeacht de opgelopen pijnen. Het geeft informatie die laat zien hoe allesbepalend een onverwerkte emotionele erfenis en andere opgelopen pijnen kunnen zijn in je leven, maar ook dat heling en het volgen van je hart, daar waar jouw ziel zich bevindt, telkens weer mogelijk is en ongeacht jouw omstandigheden! Dit kan door bewustwording van jouw eigen (kind-)pijnen en die uit de emotionele erfenis, en deze te verwerken. Dan kom je in contact met jouw werkelijke Zelf, jouw eigen identiteit.
Bewust-worden en bewust-blijven is m.i. de sleutel tot geluk!”

**************************************************************************
Monique Angèle van de Laar
Auteur ‘Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders’
Telefoon: 06 – 27401365
Website: www.moniquevandelaar.nl  –  Email: moniquevandelaar28@gmail.com
Van elk verkocht boek gaat 1 euro naar Stichting Werkgroep Herkenning!