Mijn boek

Wil jij ook leren jezelf te helpen met het creëren van een gelukkiger leven? Dan kan dit boek jou daarbij helpen – met waargebeurde traumatische verhalen, (zelf)reflecties en praktische tips. Over het doorgeven van trauma’s van generatie op generatie!

WELKOM!

“Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders”

Binding : Paperback
Distributievorm : Boek (print, druk)
Formaat : 148mm x 210mm
Aantal pagina’s : 236
ISBN : 9789090318943
Datum publicatie : 06-2019
Eerste druk: 2019
Tweede druk: 2020

Mijn boek “Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders”, heeft inmiddels al vele mensen geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling & inzichten gegeven in vnl. hun relaties, werk en doelen en uiteraard hun emotionele erfenis.

Het boek is gepubliceerd in juni 2019.

Onder mijn eigen benaming van transgenerationele overdracht (van generatie op generatie), namelijk ‘de emotionele erfenis’, ben ik expert op dit gebied en dit onderwerp meer bekendheid gaan geven! Met mijn emotionele erfenis van twee getraumatiseerde ouders en mijn belofte aan mijn inmiddels overleden moeder hierover een boek te schrijven, om zo meer mensen te kunnen helpen, werd een boek jaren later realiteit! De tijd was rijp.
Ik voel me dankbaar dat ik dit heb kunnen doen en het schrijven bleek ook (meer) helend voor mijzelf.

De drie delen waaruit het boek bestaat kunnen je inzichten geven wanneer je vastloopt op emotioneel, mentaal, lichamelijk en of spiritueel vlak, maar is ook uitermate geschikt voor:

* ouders (to be): om zichzelf te bevrijden van opgelopen (kind)pijnen. Word een bewuste ouder!
hulpverleners; door (toegenomen) zelfkennis kan zo (tegen)overdracht bij cliënten worden voorkomen!
uitkeringsgerechtigden; om de regie over hun leven weer zelf in handen te nemen!

In Deel III van dit boek vind je het zelfhulp gedeelte met praktische opdrachten!

Op pagina https://www.moniquevandelaar.nl/weetjes-achtergrond/ vind je achtergrondinformatie over de oorlogs- en familiegeheimen, wat de basis vormt van dit boek en grotendeels mijn emotionele erfenis is!

Op pagina https://www.moniquevandelaar.nl/hoe-werkt-mijn-boek/ vertel ik je waar mijn boek over gaat, mijn missie en hoe je met mijn boek aan de slag kunt gaan!

Voorkant boek
Achterkant boek


BOEK BESTELLEN

 • Dit kan bij mij persoonlijk en is de snelste en goedkoopste optie !
  Stuur mij dan een mailtje: praktijkhappyworld@gmail.com met je adresgegevens.
  Betaling kan middels Tikkie, stuur dan ook je mobiele nummer mee. Ook kun je per bank betalen. Wanneer de betaling binnen is, verstuur ik jou het boek.
  De prijs van mijn boek is € 28, inclusief verzendkosten en in brievenbusverpakking. Bij verzending naar België € 38.
 • Je kunt het boek ook bestellen via deze website met de blauwe knop / zie hierboven. Je komt dan rechtstreeks op de website van boekenbestellen.nl of gebruik onderstaande link:

https://www.boekenbestellen.nl/boek/alles-begint-met-de-emotionele-erfenis-van-onze voorouders

 • Augustus 2022
  Mijn boek is na ruim 3,5 jaar niet meer te koop bij de online en fysieke boekhandels (en bol.com). Dit heb ik stopgezet en besloten, omdat mijn verdienste per boek hier onder de 10% is! 

  Liever laat ik via de 2 hierboven genoemde opties, alle inkomsten van mijn boek vloeien naar mijn missie: ‘Mensen helpen zichzelf te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling!’ – bewustwording creëren over (voor)ouderlijk en eigen trauma – opgelopen pijnen, die van generatie op generatie kan worden doorgegeven. Daarnaast het leren aanvaarden en omzetten van deze trauma’s en pijnen in kracht.

Het voorwoord in mijn boek is geschreven door Piet van der Pluijm, mijn inspirator en zonder wie er geen begin was gemaakt aan dit boek!
Zie https://www.moniquevandelaar.nl/voorwoord-boek/

Piet is yoga en ontspanningsdocent, coach en auteur.
Zijn website:
https://www.werkenaaninnerlijkevrede.nl/

Ook is het mogelijk om online hulp aan te vragen, eventueel m.b.v. dit zelfhulp/werkboek.
Meer info: https://www.moniquevandelaar.nl/online-word-je-eigen-master/

Of bekijk de video waarin ik werd geïnterviewd over mijn boek:
https://www.moniquevandelaar.nl/meditaties-videos/