Mijn boek

WELKOM!

Leuk dat ik jouw interesse heb gewekt om deze pagina te bezoeken.
Hieronder alvast wat achtergrondinformatie over mijn boek
“Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor)ouders”

Bij https://www.moniquevandelaar.nl/weetjes-achtergrond/ vind je achtergrondinformatie over de oorlogs- en familiegeheimen, wat de basis vormt van dit boek en grotendeels mijn emotionele erfenis is!

Wil jij ook leren je-Zelf te helpen met het creëren van een gelukkiger leven? Een leven waarin je jouw eigen oplossingen kunt vinden in antwoorden die je zelf geeft en die je voor de rest van je leven kunt gebruiken?

In 2000 ging Monique, toen 35 jaar en moeder van 3 kinderen, een 4-jarige opleiding volgen tot psychosociaal therapeut. Ze moest met de billen bloot en eerst aan de slag gaan met haar eigen onverwerkte pijnen alvorens te kunnen gaan werken met cliënten. In het 2e jaar van de opleiding, ontdekte zij traumatische familie- en oorlogsgeheimen, die haar werden verteld door in gesprek te gaan met haar ouders. Haar vader én moeder zijn beiden kinderen van ‘foute’ ouders in de WOII.
Na de bevrijding in 1945 begon voor hen de hel!
Haar vaders vader en diens zus waren lid van de NSB, voornamelijk om economische redenen. Ondanks dit lidmaatschap, werden ook Joden door haar vaders vader via tussenpersonen van voedsel voorzien en had hij contact met mensen van de ondergrondse. Toen Nederland werd bevrijd, kwamen zij in een Nederlands kamp terecht, waar afschuwelijke gebeurtenissen plaatsvonden, zoals het onthouden van voedsel en medische zorg en zware mishandelingen, vernederingen en seksuele intimidatie aan de orde van de dag waren.
Haar moeder, geboren in Nederland met de Deense nationaliteit, kreeg in de WOII door omstandigheden de Duitse nationaliteit, en werd met haar moeder en zusje in een kamp annex opvanghuis gestopt in afwachting van hun lot. Zij kregen te maken met de dreiging tot kaalscheren, seksuele uitspattingen en deportatie naar Duitsland. Haar moeder ’s vader, deserteur uit het Duitse leger, kwam in een strafgevangenis in Nederland.
De gevolgen voor Monique ’s ouders waren dat ze als kind zijnde, naast het oplopen van zeer traumatische ervaringen, ook werden afgewezen door de maatschappij, uitgescholden door leeftijdsgenoten en op volwassen leeftijd vaak als minderwaardig werden behandeld. Hun moeizame levens resulteerden in hun onvermogen om liefde te ontvangen en te delen, hun gevoelens te uiten. Het meedragen van hun geheimen bleef jarenlang een grote last en werd overgedragen op hun kinderen.
Tot op vandaag de dag behoren het verleden van haar ouders tot de vaak vergeten doelgroepen na de WOII en waar nog een taboe op heerst. 
Monique heeft als hooggevoelig persoon altijd gevoeld dat er geheimen waren, maar kon hier als kind niets mee. Wat hebben deze familiegeheimen voor invloed gehad op haar verdere leven? Wat is de emotionele erfenis die zij heeft doorgekregen van haar ouders en hoe heeft ze zich hiervan bevrijd?
Op een boeiende en eenvoudige schrijfwijze neemt Monique je eerst mee naar een stuk verleden van haar ouders en haarzelf, waarna ze duidelijke en praktische handvatten geeft om (familie-)patronen en pijnen te doorbreken. Om te gaan staan voor wie JIJ bent!

Monique is psychosociaal therapeut/trainer en Reikimaster. In haar leven heeft ze verschillende zware beproevingen doorstaan en telkens weer hielp haar geloof, reiki en zelfreflectie haar hier weer doorheen en kon ze op een gezonde manier verder innerlijk groeien. Haar ziele-opdracht is duidelijk: Mensen helpen zichzelf te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft inmiddels vele jaren 1 op 1 en in groepen, mannen en vrouwen gecoacht, geïnspireerd en gemotiveerd uit verschillende culturen en op haar unieke authentieke manieren. Totdat ze naar Zuid-Afrika vertrok, werd haar training ‘Gaan staan voor jouw talenten’ vergoed door de lokale gemeente. Inmiddels heeft ze meerdere trainingen ontwikkeld waaronder ook voor professionals en particulieren, maar allen met dezelfde succesvol gebleken methodieken!
Ook wil zij met dit boek haar vader en moeder een stem en een stukje erkenning geven!

Mijn boek kan via deze website besteld worden met de blauwe bestelknop ‘Boek bestellen’ hierboven of
– bij boekenbestellen.nl via onderstaande link
https://www.boekenbestellen.nl/boek/alles-begint-met-de-emotionele-erfenis-van-onze voorouders
– de boekhandel – bol.com en alle online boekhandels
Vanaf 3/7/19 ook via mij persoonlijk
Dit gaat wat sneller en dan kan ik indien gewenst mijn boek ook signeren. Stuur dan een mailtje naar moniqueangelevandelaar@gmail.com

Het ISBN nummer is 9789090318943

  • Van elk verkocht boek, wordt 1 euro gedoneerd aan de Stichting Werkgroep Herkenning!
  • www.werkgroepherkenning.nl
  • Vanwege hun mooie werk en als stukje eerbetoon aan mijn ouders!

Het voorwoord in mijn boek is geschreven door Piet van der Pluijm, mijn inspirator en zonder wie er geen begin was gemaakt aan dit boek!
Zie https://www.moniquevandelaar.nl/voorwoord-boek/

Piet is yoga en ontspanningsdocent, coach en auteur.
Zijn website:
https://www.werkenaaninnerlijkevrede.nl/