Hoe werkt mijn boek

Hieronder volgt een gedeelte uit een hoofdstuk in mijn boek.

Hieronder volgt een gedeelte uit een hoofdstuk in mijn boek.

In mijn voorwoord schreef ik het al. Met dit boek wens ik jou te inspireren en motiveren middels onze waargebeurde verhalen, mijn reflectie hierop en mijn praktische handvatten, om ook naar binnen te keren, op zoek naar en jezelf te bevrijden van jouw emotionele erfenis en andere (kind-)pijnen en beperkte overtuigingen.
Wanneer je deze leert te transformeren, kom je in contact met wie jij werkelijk bent, jouw eigen identiteit, zonder de emotionele ballast en beperkte denk- en gedragspatronen van jezelf, anderen en jouw verleden.

Het kan zijn dat je in je hedendaagse leven, nog rondloopt met beperkte overtuigingen en onverwerkte (kind-)pijnen die niet van jou zijn, maar van je ouders of voorouders. Deze krijg je mee bij de conceptie en is jouw emotionele erfenis. Hier begint dus jouw zoektocht en innerlijke helende reis!

Wanneer je de last van je verleden nog met je meedraagt zal je niet gelukkig zijn.

Maar het kan anders. Niets is fijner dan te leven naar jouw eigen maatstaven, jouw eigen waarden en normen, en vooral te luisteren naar jouw hart. Dit kan door bewustwording van jouw eigen (kind-)pijnen en die uit de emotionele erfenis, en deze te verwerken.

Bewust-worden en bewust-blijven van jezelf is mijns inziens de sleutel tot geluk!

Er komt dan meer ruimte in jouw hart, zodat je ziel, je hogere zelf, God, of hoe je dit noemen wilt, tot je kan doordringen en richting kan geven aan een gelukkig leven, wat jouw bestaansrecht is!
Je leert te gaan staan voor wie JIJ werkelijk bent en accepteert de sterke en zwakke kanten van jouw persoonlijkheid. Je leeft in balans.
Door met jouw verleden aan de slag te gaan, werk je indirect en direct ook al aan je toekomst! Een toekomst waarin jij helemaal jezèlf kunt zijn!


Mijn boek is drieledig!
Ik raad je aan de drie delen waaruit dit boek bestaat opeenvolgend te lezen om er zo het meeste voordeel uit te kunnen halen!

In Deel I van mijn boek vind je naast een voorwoord, de theoretische voorkennis van emotionele erfenis,  innerlijk kind en deelpersonen, hetgeen je nodig zult hebben bij het maken en begrijpen van mijn praktische handvatten, die ik in Deel III ga geven.
Eenvoud is mijn kracht, dus ik heb geprobeerd de theorie zo kort en bondig mogelijk te houden en eenvoudige taal te gebruiken. Mijns inziens beklijft dan het meeste.
Je zult korte herhalingen van gebeurtenissen en zinnen tegenkomen in het gehele boek. Dit doe ik om dingen te verduidelijken, maar ook om je aan te moedigen.

Ik geef in alle hoofdstukken ook voorbeelden van mijzelf en anderen om de theorie te verduidelijken.

In Deel II beschrijf ikde waargebeurde oorlogs- en andere verhalen van mijn (groot)ouders en mijn verleden in onze eigen woorden. Uit privacy overwegingen noem ik niet iedereen bij naam. Met onze waargebeurde verhalen en voorbeeld als gezin, hoop ik je te motiveren en inspireren zelf aan de slag te gaan met het onderzoeken en doorbreken van jouw emotionele erfenis en andere onverwerkte (kind-)pijnen. In het hoofdstuk “Reflectie van ons verleden” daarna, geef ik een duidelijk overzicht en meer uitleg en inzichten over mijn emotionele erfenis en andere (kind-)pijnen, zodat je de essentie van mijn praktische handvatten in Deel III goed zult begrijpen.
Ook hoop ik met onze waargebeurde verhalen en ons kwetsbaar opstellen, de afstand tussen jou, de lezer, en mijzelf, de auteur, wat te verkleinen.
Om één en ander wat levendiger te maken heb ik in Deel II authentieke gedichten, foto’s, documenten uit WOII en krantenartikelen over “foute ouders” in WO II bijgesloten.

In Deel III van mijn boek is voornamelijk het zelfhulpgedeelte. Je krijgt hier mijn praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan met bewustwording van jouw emotionele erfenis en andere onverwerkte (kind-)pijnen. Je maakt hiermee een begin van jouw helende reis naar binnen om je daarna verder zelf te ont-wikkelen en helen middels de aangereikte handvatten.
Voorin het boek vind je een link waarmee je gratis mijn drie zelf ontwikkelde schema’s kunt downloaden. Deze schema’s kun je invullen naar aanleiding van mijn praktische handvatten in Deel III, dus met jouw eigen antwoorden. Er zijn geen betere!
Deze schema’s kun je voor de rest van je leven gebruiken, en eventueel nog aanvullen. Je kunt ze altijd gebruiken om jou inzicht te geven wanneer je vastloopt en ergens moeite mee hebt. Hoe mooi is dat!

Ik geloof in het zelfhelend vermogen van ieder mens! Wel vraagt het om eerlijk naar jezelf te durven kijken en, soms een berg, motivatie. Ieders helende reis verloopt anders; bij de één duurt deze kort en bij de ander lang, dus pin je hier niet op vast, geef jouw helende reis de tijd!
Nu hoeven jullie niet zo’n lang proces en strijd te volgen als ik jarenlang heb gedaan. De mijns inziens belangrijkste handvatten uit mijn werk, heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Handvatten die, toen ik ze eenmaal ging samenstellen en mee ging werken, niet alleen mijzelf, maar ook mijn cliënten, in relatief korte tijd hebben geholpen.

Ik help je hier doorheen. Stap voor stap. En je kunt alles in je eigen tempo doen.
Deze praktische handvatten zijn sinds jarenlang een succes gebleken voor de vele mensen die een diepgaande psychosociale training of therapie bij mij hebben gevolgd!
Feedback over mijn psychosociale trainingen & 1 op 1 Trajecten kun je lezen op de pagina https://www.moniquevandelaar.nl/feedback-training/

Ook als je lekker in je vel zit en al het een en ander of alles hebt verwerkt aan ballast, kan dit boek een verrijking zijn. Misschien krijg je meer informatie over ‘foute ouders” in WOII, of lees je hier andere bruikbare handvatten om jezelf te kunnen helen of jouw cliënten, of raken onze waargebeurde verhalen iets in jou.
Dit is niet alleen een oorlogsboek. Wel is het zo dat mijn emotionele erfenis grotendeels gerelateerd is aan de WOII en daarom worden er veel gebeurtenissen en belevenissen uit deze oorlog geschreven in mijn boek.
Mijn boek kan interessant, leerzaam en helend zijn voor een ieder met gezond verstand, voldoende motivatie en een zelfreflecterend vermogen.
Ik heb zeker niet alle wijsheid in pacht en wil dit ook niet pretenderen. Met mijn boek kan ik jullie wel vertellen van mijn levens- werkervaringen en die van de vele mensen die ik inmiddels heb geholpen zichzelf te helpen.