Feedback lezers boek

Lezers en recensenten over mijn boek

Patrick

Hoi Monique,

Dank voor het blootgeven van je verhaal in het mooie boek ‘De emotionele erfenis’.
Zoveel herkenning
en vooral prachtige handvatten om verder te kunnen.

Het komt precies op tijd.

Vriendelijke groeten, Patrick

Carol

Zo, hier alleen op het strand heb ik de laatste bladzijden uit jouw boek gelezen. Heel veel dank, ook voor jouw exemplaar. Het ontroert me diep. Je bent mijn zus! ❤

Nico

Wat een enorme eye opener Monique. Heel bijzonder en ook heel herkenbaar. Bedankt voor het schrijven en ik hou veel van je en je zit diep in mijn hart mooie vrouw.

Arna

Monique ik ben erg onder de indruk van je boek en de weg die jij hebt afgelegd. Ik denk dat je hier heel veel mensen mee kunt ondersteunen in hun proces ❤

Loek

Wat een indrukwekkend boek lieve Monique, ik kan het niet wegleggen!! Ik ga er wat mee doen in een video-live (Zie hieronder)
Menslief wat goed opgetekend en hoe pijnlijk op veel momenten. Je stelt je super kwetsbaar op, maar zo integer!! CHAPEAU.

Ook schrijft Loek mooie woorden over mijn boek in zijn artikel. Zie onderstaand

Lenie van Stichting Werkgroep Herkenning
Persoonlijke noot:
Ik heb grote bewondering voor jouw moed en jouw vasthoudendheid over het verwoorden, het vertalen van jouw emotionele erfenis. Prachtig zoals jij jouw persoonlijke proces aan het papier hebt kunnen toe vertrouwen en het uiteindelijk tot stand komen van dit boek!
Een innerlijk meesterschap heb jij je eigen gemaakt, mijn complimenten!
Hartelijk dank Monique.
Het is een boek dat mij erg aanspreekt als supervisor in het begeleiden van studenten in hun persoonlijke bewustwording. Het durven te kijken naar  eigen denken , doen en voelen zijn voor mij zeer bekende thema’s in mijn leven, werk en begeleiden van mensen.
Vragen die ik de  komende tijd meeneem zijn door jouw boek nog meer gericht op ‘de emotionele erfenis’.  Hartelijk dank daarvoor.
Herkenning is er zeker. Ook ik heb als één van de kleinkinderen iets aangevoeld wat niet klopte. Dat heb ik uitgewerkt in een boek. Misschien kunnen wij elkaars boeken gesigneerd uitwisselen?
Ik hoor het graag als jij dit ook wilt.
Ik wens je alle goeds toe en een mooie oplage verkoop van jouw prachtige boek.
Lieve groeten van Lenie Degen

Recensie van Lenie in het nieuwsbulletin van Stichting Werkgroep Herkenning

Alles begint met de emotionele erfenis van onze (voor) ouders’,  
door Monique Angéle van de Laar.

Het leven kan slechts achterwaarts begrepen worden maar moet voorwaarts worden geleefd.[1]

Monique van de Laar, is van de 3e generatie ‘kinderen van, kleinkinderen van’. Haar boek is een zelfhulp/ werkboek met een eigen persoonlijke geschiedenis gerelateerd aan WO2. Zij schrijft over de gevolgen van de emotionele erfenis, van haar ouders en voorouders,

Ben je benieuwd naar jouw emotionele erfenis en naar wat er aan jou is doorgegeven? De schrijfster neemt je mee naar het verleden van haar beide ouders en haarzelf, waarna zij praktische voorbeelden geeft om familie patronen, geheimen en pijnen te doorbreken. Het is een boek om de tijd voor te nemen.

Dit boek lijkt mij geschikt voor mensen die benieuwd en geïnteresseerd zijn in hun  eigen persoonlijke familie geschiedenis en de patronen die zijn doorgegeven van generatie op generatie. Het gaat over familiepatronen van denken, doen (gedrag) en voelen, die door generaties zijn door gegeven. Het boek is op een hoopvolle positieve manier geschreven.
Monique geeft uitleg, inzicht en vele praktische handvaten.

Het is een boek met een persoonlijke opdracht. Tijdens het lezen kun je een aanbod krijgen om stil te staan bij jouw eigen persoonlijke erfenis. Monique geeft praktische voorbeelden hoe jij met diverse opdrachten en voorbeelden welke vragen jij aan je familie kunt stellen. Gebeurtenissen in het verleden zijn niet te veranderen, de effecten ervan in het heden wel. Monique laat zien hoe jij therapeutisch aan jezelf kunt werken.

In dit boek draait het om bewust te zijn van je emotionele erfenis vanuit je hart. Het is Monique gelukt om een innerlijk meesterschap te ontwikkelen en dit ‘aan ons te tonen’. Zij maakt een reis door de tijd. Door zichzelf te verbinden met het verleden en het heden heeft zij haar  emotionele erfenis en zichzelf  nog meer leren kennen. Door al haar kennis, (levens) ervaring als mens, psychotherapeut en reikimeester is hier nu een prachtig zelfhulp en werkboek ontstaan. Nu kan Monique ook andere mensen met hun vragen over hun  emotionele erfenis begeleiden.
Volg je hart en leef hiernaar schrijft Monique.

Voor geïnteresseerden én voor de donateurs van Herkenning kan dit boek van belang zijn. Immers ook wij – kinderen van- foute ouders- kleinkinderen van- zijn ons niet altijd bewust van wat er aan ons is door gegeven en wat onze emotionele erfenis is. Dit kan leiden tot communicatie, gedrag en relatieproblemen, voor velen van ons herkenbaar.
De methoden die Monique gebruikt in haar boek, heeft zij inmiddels jarenlang kunnen toetsen op zichzelf en succesvol ingezet in haar manier van werken met mensen. Er zijn methoden om er uit te komen en om niet steeds in dezelfde patronen te vervallen.
Recensie door Lenie Degen. 06-08-2019

[1] Uit het dagboek van Søren Kierkegaard (1813-1855) was een Deens filosoof.

Jolanda

Lieve Monique, ik ben begonnen in je boek.
Ontroerend en educatief ervaar ik het.
Jouw kwetsbaarheid en dapperheid sieren je en raakt mij . Ben pas op blz. 50 ❤️

Yasmin

He lieve Monique, Je boek ontvangen. Wat heb je een weg moeten gaan om te worden wie je bent! Daarom is er zoiets moois uit jouw tevoorschijn gekomen…
Liefs, Yasmin ❤️

Nicolette

Ik heb je boek ontvangen.
Wat een goed boek! Persoonlijk, verhelderend, praktisch. Echt een bijzonder boek, en het is zeker een heel proces wat je hebt doorgemaakt. Ik ben er ook nog mee bezig. Groetjes, liefs ❤️