* Reiki

Een Reiki-behandeling kan genezing brengen van allerlei aard en op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, en spiritueel niveau. Boek een Reiki cursus en geniet van alle voordelen!

R E I K I


Reiki is het op een liefdevolle manier overbrengen van universele levensenergie (ook wel kosmische energie genoemd) van de gever naar ontvanger, middels de handen. Deze worden zachtjes op de cliënt (ontvanger) gelegd op verschillende posities op het lichaam. Door deze levensenergie te ontvangen, wordt er een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen van de ontvanger, hetgeen kan werken op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal, en spiritueel niveau.

Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent en komt in veel culturen voor. Reiki vindt zijn oorsprong in Tibet en werd in de 19e eeuw herontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het wordt ook wel “Het Usui-systeem van natuurlijke heling” genoemd.
Tegenwoordig wordt Reiki in alle landen van de wereld beoefend en zijn er inmiddels duizenden Masters.
Een mooie ontwikkeling is dat Reiki ook steeds meer wordt gegeven in diverse praktijken, ziekenhuizen of hospices!


Met Reiki kom ik steeds verder in mijn ontwikkeling en leer ik mijzelf beter kennen.
Reiki studentDe Universele Levensenergie (Reiki) is overal om ons heen en in ons aanwezig. Wanneer we ons energieverbruik gedurende langere tijd niet aanvullen, kunnen we lichamelijk en/of emotioneel ziek worden. Als onze voorraad aan levensenergie erg gering of zelfs bijna op is, zijn we lichamelijk, emotioneel en geestelijk uitgeput, prikkelbaarder en slechter gehumeurd.

Een Reiki-behandeling kan genezing brengen van allerlei aard en de levensenergie stroomt vanzelf naar die gebieden, waar de energie het meeste nodig is!

REIKI KAN DE VOLGENDE EFFECTEN GEVEN (willekeurige volgorde):

 • Brengt de organen en klieren en hun functies in balans
 • Heft blokkades op en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen
 • Bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces
 • Brengt de energieën in het lichaam in evenwicht
 • Bevordert het zelfbewustzijn
 • Ontspant en vermindert stress
 • Behandelt zowel de symptomen als oorzaken van klachten
 • Geneest holistisch (lichaam/geest)
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verlicht pijn
 • Voert gif-afvalstoffen af
 • Verbetert de intuïtie
 • Bevordert de creativiteit
 • Versterkt/vitaliseert de levenskracht-energie
 • Richt zich naar de natuurlijke behoefte van de Ontvanger

Reiki kan diep doordringen en heeft tevens een positieve invloed op je spirituele groei, omdat je bewustzijn, intuïtie en zelfbesef toenemen !
Eén of meerdere Reiki-behandelingen kan dan eventueel ook een prima en veilige ondersteuning zijn tijdens bv (psychosociale) therapie en andere natuurlijke en reguliere geneeswijzen !

REIKI-CURSUSSEN / INWIJDINGEN:


Je kunt bij mij een Reiki 1, Reiki 2, of Reiki 3A en 3B cursus volgen!
Het is leuk en fijn om als koppel een Reiki cursus te volgen. Om samen de mooie effecten van Reiki te gaan ervaren en samen, maar ook alleen, verder te groeien. De cursus wordt dan alleen aan jullie tweeën gegeven! Speciaal voor koppels hou ik elke maand datums vrij. De datums in 2024 zijn: 2 en 3 april (VOL) – 6 en 7 mei (VOL) – 3 en 4 juni (VOL) – 15, 16 en 17 juli. Vraag gerust om een andere datum! Kijk gauw verder op: REIKI VOOR KOPPELS.
Ook bestaat bij mij de mogelijkheid om een Reikicursus in je eentje te volgen; heerlijk alle aandacht voor jou alleen! Of neem een geïnteresseerde vriend of vriendin mee en ga zo samen de diepte in!
De cursus wordt in een knusse omgeving op een locatie in Terheijden (vlakbij Breda) gegeven. Een Reikicursus kan ook in een groep worden gegeven bij minimaal/maximaal 4 personen. (M.u.v. Reiki 3B cursus / Mastergraad).

PRIJZEN

Optie 1
1 op 1: Reiki 1 € 230 – Reiki 2 € 240 – Reiki 3A € 315
Optie 2
Met 1 (willekeurig) persoon extra of koppels: Reiki 1 € 190 p.p. – Reiki 2 € 200 p.p. – Reiki 3A € 275 p.p.
Optie 3
In groepjes: Reiki 1 € 205 p.p. – Reiki 2 € 215 p.p. – Reiki 3A € 290 p.p.
* De prijzen zijn BTW-vrij en all in! Uitgebreide info over de prijzen en datums, KLIK HIER

FEEDBACK VIND JE ONDERAAN DEZE PAGINA!
(Gebruik de pijltjes om alles te lezen, of swipe)


“Jij spreekt in Jip en Janneke taalwaardoor ik (bijna) geen vragen heb. Alles is zo duidelijk.”
Reiki student

Tijdens een inwijding wordt er energie overgedragen. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt dat de levenskracht-energie intenser door je heen stroomt. De natuurlijk helende energie stroomt nu in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen wanneer je jezelf of de ander Reiki geeft.
Bij elke inwijding vindt er een soort zuivering plaats op lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel niveau. Het ruimt blokkades uit de weg en de gifstoffen worden afgevoerd.

De Reiki-gever functioneert als kanaal en dit betekent dat de Reiki-gever zelf geen energie kwijtraakt. Integendeel, hij wordt er zelf eveneens mee opgeladen en door gesterkt! De Universele Levensenergie is altijd in balans en stroomt door de Reiki-gever heen waardoor hij dus ook de heel makende gevolgen zal ondervinden. Op deze manier ervaren beiden dus de positieve gevolgen van een behandeling.
Ben je eenmaal een Reiki kanaal (gever), dan behoud je voor de rest van je leven het vermogen om Reiki te gebruiken!

Het is dan ook begrijpelijk dat veel mensen zelf een Reiki-kanaal (gever) willen worden. Niet alleen kun je iemand anders helpen (innerlijk) te ‘groeien’ met het doorgeven van deze zuivere, goddelijke levensenergie, maar ook jezelf. Immers, je ontvangt zelf dezelfde hoeveelheid Reiki-energie die je geeft aan de ontvanger. En je hebt ook de mogelijkheid om jezelf te behandelen, wanneer en zo vaak als je maar wilt. Je raakt meer en meer ontspannen en in balans, hetgeen je dan ook uitstraalt.

De inwijdingen worden uitgevoerd door een bevoegd Reiki Master. Je ontvangt een of meer inwijdingen, afhankelijk van de Reiki-graad waarvoor je een training ondergaat. Door deze inwijdingen onderscheidt Reiki zich van alle andere geneeswijzen.

Er zijn 3 Graden (ook wel Reiki 1, Reiki 2 of Reiki 3 genoemd), waarin je ingewijd kunt worden.
Met de eerste Graad werk je voornamelijk op het fysieke niveau, bij de 2e Graad op het emotionele/mentale niveau en met de 3A en 3B (Master) Graad op zielsniveau.

Vanaf de 2e Graad leer je te behandelen met de Reiki-symbolen en kun je ook op afstand sturen.
In totaal zijn er 5 Reiki-symbolen. De symbolen worden gebruikt om de Reiki-energie te richten en om de heling een (specifieke) taak te geven. Tevens verhogen de symbolen en de daarbij behorende mantra’s de trillingsfrequentie van het gehele lichaam zodat we nog meer energie door onze genezingskanalen kunnen laten stromen.

Een Reiki 1 cursus duurt 1,5 dag en je ontvangt 4 inwijdingen.
Een Reiki 2 cursus duurt 1 dag, je ontvangt 1 inwijding en leert 3 symbolen. De energie stroomt 4 keer sneller.
Een Reiki 3A cursus (aspirant Reiki Master) duurt 1 dag en een Reiki 3B cursus (uitvoerend Reiki Master) duurt langer. Dit is afhankelijk van jouw (innerlijk) ontwikkelingsproces. Hierover gaan we in gesprek en ik begeleid jou daarin verder, totdat je klaar bent voor de Mastergraad. Je leert nog 2 symbolen en ontvangt bij zowel 3A als 3B 1 inwijding.

REIKI-BEHANDELINGEN:


Je kunt Reiki ontvangen op een behandeltafel (de meest uitvoerige Reiki-behandeling), op een stoel (verkorte Reiki-behandeling), op afstand (distance healing), of door Reiki aan jezelf te geven middels een zelfbehandeling.
Je kunt Reiki alleen of met meerdere (ingewijde) personen tegelijk geven. Bij meerdere personen heet dit een groepsbehandeling.

Sinds 2000 geef ik Reikibehandelingen en vanaf 2011 ben ik uitvoerend Reikimaster.
Sindsdien heb ik al vele mensen mogen ondersteunen met Reiki en natuurlijk ook mijzelf. Een aantal voorbeelden van klachten, waarmee ik mijn cliënten (en mijzelf) met Reiki heb kunnen ondersteunen en of waarvan ze zijn genezen:

– diepe angsten
– stress
– longontsteking
– endometriose
– pms
– botbreuken

– fibromyalgie
– kneuzingen
– spit en andere rugklachten
– golf/tennis/muisarm
– ondersteuning bij overlijden
– huisdieren
– gemoedsklachten
– examens
– fibromyalgie

– brandwonden
– e.a.

DISTANCE HEALING


Het is ook mogelijk om van mij een distance healing (Reiki op afstand) te ontvangen. Je kunt dan lekker thuis blijven, waar dan ook ter wereld, en de helende Reiki-energie ontvangen wanneer jij dat wenst. De overgedragen energie is hetzelfde en werkt net zo krachtig als bij een behandeling met direct contact, en het duurt korter!


Reiki werkt ook bij dieren, planten en mineralen !

BLOG

Feedback

Koppel Manya & F.M.

Reiki 1 Manya Hoekstra: Procesanalist

Veel theorie en oefenen in de praktijk was ook fijn zo met mijn partner; heel ontspannen. Geen opmerkingen, behalve dat ik jou een ontzettend mooi en fijn mens vind. Ik ben blij dat wij dit met jou hebben gedaan. Dankjewel X

F.M.: Commercieel Manager

Een fijne nieuwe ervaring met mijn partner. Geen zweverig gedoe maar laagdrempelig kennismaken met Reiki. Monique is n rustige, lieve en geduldige vrouw, die op een prettige manier de cursus geeft. Een aanrader voor koppels om meer te verbinden.

1 op 1 Nienke Wildhagen

Pedagogisch medewerker / Reiki Blessing

De cursus vond ik fijn! Leuk om praktijkervaringen te horen en de zelfbehandeling oefening op het laatst. Mijn verwachtigingen zijn uitgekomen; veel diepgang over Reiki. Je kan goed en leuk uitleggen en vertelt met veel passie over Reiki :)  

1 op 1 Sindy

Begeleider / verzorgende

De cursus vond ik leuk en heel interessant. Eigenlijk had ik geen verwachtigingen, maar ik vond het heel leuk en gezellig bij jou. Voelde mij al snel op mijn gemak bij jou.

1 op 1 May Oda

Prachtige 1,5 dag meegemaakt & veel geleerd. Heel liefdevol meegenomen in het verhaal, niet alleen de theorie & praktijk, maar ook jouw houding & uitstraling zijn inspirerend & leerzaam geweest. Mijn verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Reiki is simpeler dan ik dacht in praktijk, de diepgang zit in hoeverre je hart open genoeg is om liefde te geven & ontvangen. Dit heb ik van jou geleerd vandaag. Ga zo door! Je creëert een fijne & gastvrije sfeer waar iemand zichzelf kan zijn & zich kan ontwikkelen.

1 op 1 Ayla Bruggenkamp

De cursus was duidelijk, verhelderend en super interessant. Erg fijn dat het 1op1 was. Er was ruimte voor al mijn vragen en voor mijn eigen verhaal. Verwachtigingen zijn zeker uitgekomen. Ik heb veel geleerd , ondanks dat ik al wat theorie uit een boek kende. ook de praktische oefening was fijn. Ik voelde mij erg op mijn gemak, voelde als een warm liefdevol bad, waar ik met open armen ben ontvangen door Monique. Heel fijn!

1 op 1 Miep Dekkers

Gepensioneerd

Reiki 1

De cursus vond ik goed en duidelijk. Ging er blind in en vond het fijn. Dus ik had geen verwachtigingen.

Reiki 2

Fijn. Ja, mijn verwachtigingen zijn uitgekomen. Mijn doel: rust vinden voor mezelf.

Anne-Marie (groep)

Bedankt voor een onvergetelijke Reiki 1 inwijding. Ik ben er nog steeds rustig van. Het moet nog wel indalen, het is veel dieper met mensen werken dan ik dacht. Wat ik mooi vond waren de inwijdingen, die kleuren die ik zag, dat wil ik vaker ervaren. Ook jouw handen waren fijn. Je bent zo warm. Dag lief mooi mens! Bedankt voor alles! Dikke knuffel, Anne-Marie!

Caroline (groep)

Ontzettend bedankt voor de afgelopen anderhalve dag waarin je vol overgave mij hebt ingewijd in Reiki 1. Ik vond het heel leuk je een beetje te leren kennen. En voel me verwant met mensen zoals jij. Dat maakte ook dat ik me op mijn gemak voelde bij je thuis, waar zoveel gastvrijheid en warmte aanwezig is. Je blijheid en passie zijn inspirerend Ik heb mijn eerste chakra behandeling al gedaan vanmorgen en straks door met de zelfbehandeling. Het voelt goed, mijn handen zijn lekker warm. En goed geslapen ook!

1 op 1 Cynthia Klein

Sales medewerker

Heel leerzaam, aardig wat theorie, maar die wordt op ‘n fijne, niet-schoolse manier geleerd. Ik heb nu de kennis & handvaten om met Reiki aan de slag te kunnen. Ik vond het wel wat spannend, omdat ik niet wist hoe het in ‘t vat gegoten zou worden, maar alles verliep soepel & vanzelf! Monique, hartelijk bedankt voor alles! Ik voelde me compleet op mijn gemak bij jou en je hebt de cursus duidelijk & leuk gebracht. En bedankt voor de fijne behandeling 🙂

1 op 1 de heer M.V.

Maatschappelijk werker

Prettige en veilige manier van leren – Theorie is goed te volgen en in een fijn tempo – Oefenen is goed om te voelen wat je doet. Mijn verwachtigingen zijn uitgekomen en heb veel geleerd. Voel me opgeladen en voldoende toegerust om aan de slag te gaan. Je creëert een hele fijne sfeer, zacht/rustig/ontspannen en dat geeft vertrouwen en rust!