VAN JE HOOFD NAAR JE HART; hoe doe je dat

(Inclusief gratis visualisatie) Jouw hart is het centrum van je gevoelens Een krachtige manier om je hart te voelen, is door naar je gevoel te luisteren. De taal van het hart is gevoelens! Je luistert dus niet naar je hoofd, maar naar datgene wat je…

(Inclusief gratis visualisatie)

Jouw hart is het centrum van je gevoelens

Een krachtige manier om je hart te voelen, is door naar je gevoel te luisteren. De taal van het hart is gevoelens! Je luistert dus niet naar je hoofd, maar naar datgene wat je voelt.

Jouw hart wil altijd gehoord worden. Het hart kent jouw levensweg. In jouw hart huist ook je ziel. Wanneer je niet (voldoende) naar je hart luistert, zul je signalen krijgen van jouw ziel, maar ook van jouw beschermengelen en gidsen. Dit kunnen bijvoorbeeld overleden dierbaren zijn.  Zij zijn continue daar om jou te begeleiden, maar ook om jou te waarschuwen wanneer je van jouw pad afwijkt. 

Voorbeelden van externe aanmoedigende en begeleidende signalen

De ondersteunende en begeleidende signalen van jouw ziel, beschermengelen en gidsen of welke krachtbron dan ook, kunnen variëren van subtiele signalen tot signalen waar je niet meer omheen kunt.

Een paar voorbeelden van externe signalen

Een ex cliënt zag een overleden dierbare die tot haar sprak in verschillende visualisaties bij mij in de sessies. Zijn doorgegeven woorden gaven haar moed om door te gaan op het gekozen pad. Ze besloot een time out te nemen en het roer om te gooien.

Toen ik in Zuid-Afrika woonde, werd ik 21 dagen achtereen gewekt door het tikken op mijn raam. Er zat elke ochtend een vogel op een hele smalle richel met haar snavel tegen mijn slaapkamerraam te tikken. Ik wist meteen dat dit een signaal van mijn overleden moeder was en voelde mij gesteund.

Andere veel gehoorde externe signalen zijn in de vorm van een wit veertje waar jouw oog op valt, of een vogel die in jouw buurt komt zitten, of een boek wat je wordt aangeraden, of een lied wat je hoort en jou (intens) raakt, een film die je ziet en jou inspireert, een artikel waar je kippenvel van krijgt, het zien van dubbele getallen, etcetera. 

Voorbeelden van interne aanmoedigende en begeleidende signalen

Wanneer je niet (voldoende) luistert naar jouw hart en ziel kun je ook klachten krijgen op diverse niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel. Dit noem ik dan de interne signalen

Je kunt bijvoorbeeld eerst een subtiel signaal in de vorm van een verkoudheid krijgen. Wanneer je daar geen aandacht aan besteed, kan deze verkoudheid overgaan in een slepende en energierovende griep. Als je deze griep ook probeert te negeren, kun je nóg zieker worden met alle gevolgen van dien.
Ziek zijn of worden is dus eigenlijk een boodschap van jouw ziel om tijdelijk een time out te nemen en of iets wat je misschien over het hoofd ziet, onder de loep te nemen. Naar binnen keren dus. Vooral (meer) hoofdpijn kan een aanduiding zijn van dat je iets of iemand negeert, omdat je dan meer in je hoofd zit dan in je hart
Bij mijzelf is het duidelijk wanneer ik mentale black outs krijg, of veel hoofdpijn en geen inspiratie voel om iets te ondernemen. Dan weet maar vooral voel ik, dat ik op één of meerdere leefgebieden te ver ben gegaan.

Bewust worden is de eerste stap naar genezing en het volgen van jouw hart

Alles wat jou inspireert en of raakt, kan een signaal zijn. Het maakt ook niet uit van wie of waar het vandaan komt. Soms weet en voel je het intuïtief en inspireert het jou op een bepaalde manier. Andere keren neem je het signaal voor waar aan en ga je ermee aan de slag. Een signaal past niet in een hokje. Wat voor jou een signaal is, kan voor een ander niets betekenen. Blijf daarom bij jouw eigen gevoel en visie.
Belangrijk is dat je je bewust wordt van wat je ziet, hoort, voelt, ruikt, proeft. Een intern/extern signaal kan dus een enorme boost geven. Of het geeft aan dat je bepaalde gebieden in je leven verwaarloost.
Ook wanneer je niet naar signalen luistert zullen jouw ziel, beschermengelen en gidsen blijven proberen je wakker te schudden om van je hoofd naar je hart te gaan! Vanuit hun onvoorwaardelijke liefde, zit er geen tijdslimiet vast aan het wel of niet begeleiden van jou!

“Bewust-worden en bewust-blijven van jezelf is mijns inziens de sleutel tot geluk”

Visualisatie “Het NU & Later”

Een manier om jou te helpen bewust(er) te worden van jouw innerlijk leven en meer te gaan leven vanuit je hart is mijn visualisatie ‘Het NU & Later’. Het duurt 7 minuten en kun je zo vaak beluisteren als je wilt. Veel plezier!

Visualisatie Het Nu & Later

Mijn levensmotto: Volg je hart, ook wanneer het stormt

Liefs, Monique Angèle van de Laar