Mijn blogs in inspirerendleven.nl

Inspiratieplatform voor spiritualiteit, gezondheid en bewustwording

12-03-2022

De belangrijke rol van familie-karmadragers: waarom het noodzakelijk is om oude pijnen te helen Zo wordt jouw leven lichter (en de wereld mooier)
Iedere familie heeft een ‘familie-karmadrager’ – misschien ben jij het wel. Het is degene die het meest spiritueel ontwikkeld is en de energetische blokkades uit de familielijn met zich meedraagt. “De uitdaging is om de overgedragen onverwerkte trauma’s, patronen, handelingen en intenties te doorbreken en zo de weg vrij te maken voor licht en liefde,” 
Met een helende oefening!

Lees meer…

16-02-2022

Emotionele erfenis: zo herken je onverwerkte pijnen in je levenAlles wat ouders niet verwerken, wordt doorgegeven bij de conceptie.
Er kan een donkere wolk boven je hoofd hangen, die je maar niet kunt verklaren. Vaak is dit een spoor van een ‘emotionele erfenis’: onverwerkte pijnen die jij hebt meegekregen van je (voor)ouders. Psychosociaal therapeut Monique van de Laar laat in dit artikel zien hoe je deze erfenis herkent. “Het is niet mogelijk om ’m blijvend te onderdrukken. Je lichaam en geest komen hoe dan ook in opspraak!”

Lees meer…

31-12-2021

Hoe het transformeren van oude trauma’s je leven verandert en verrijkt
Wanneer jij oude, onverwerkte trauma’s transformeert, doe je dat niet alleen voor jezelf, maar ook voor je omgeving en de generaties na én voor jou. “Door met jezelf aan de slag te gaan, bewijs je dus iedereen een grote dienst”!

Lees meer…

28-10-2021

Dit blog is méér dan 10.000 keer gelezen én in zijn geheel!!

De emotionele erfenis: hoe kun je onverklaarbare pijnen en patronen verklaren?
Iedereen heeft een ‘emotionele erfenis’, zegt psychosociaal therapeut Monique van de Laar. (Voor)ouders geven hun onverwerkte pijnen en trauma’s aan hun kinderen door. “Deze angsten en overtuigingen beïnvloeden onbewust je gedachten, emoties en gedrag. Het trauma kan zich blijven herhalen.” Lees in dit artikel hoe je jouw erfenis herkent en de pijnlijke keten kunt doorbreken.

Lees meer…