Ik heb een droom / I have a dream

Iedereen kent wel de beroemde uitspraak van Martin Luther King uit 1963, waarin hij voornamelijk pleit voor gelijkheid onder de mensen, ongeacht kleur en afkomst. Hij droomde over een oase van vrijheid en gerechtigheid. Hij inspireerde wereldwijd de mensen met zijn woorden. Ook mij heeft…

I have a dream – Martin Luther King 1963

Iedereen kent wel de beroemde uitspraak van Martin Luther King uit 1963, waarin hij voornamelijk pleit voor gelijkheid onder de mensen, ongeacht kleur en afkomst. Hij droomde over een oase van vrijheid en gerechtigheid. Hij inspireerde wereldwijd de mensen met zijn woorden. Ook mij heeft hij geraakt in mijn hart met zijn woorden en ook de vele uitspraken van Nelson Mandela leven in mij en probeer ik uit te dragen zoveel ik kan.

Zo heb ik ook een droom, sinds 2003: een project leiden waar mensen begeleid worden en mensen uit allerlei culturen samenkomen om hun talenten te delen & bundelen. Deze droom is uit een visioen wat ik kreeg in maart 2003 n.a.v. een visualisatie “Waar ben je over 5 jaar”. Ik zag mijzelf voor mijn geestesoog met een man en gekleurde kinderen, een ziekenhuisje, schooltje, (het raakt me nu weer!), dieren en mijn Reiki-tafel. Ik wist alleen dat het ergens in Afrika zou zijn. Precies 5 jaar later was ik in Zuid-Afrika, in maart 2008, en begon ik als vrijwilliger in een AIDS-ziekenhuis. Ik kwam ik in aanraking met alles wat ik destijds in het visioen had gezien! Vanaf hier begon mijn verdere diepgaande ontwikkeling en leerde ik te vertrouwen op mijn sterk verfijnde intuïtie en visioenen die ik ontving.

Noot:
Een visioen is een subjectieve ervaring van iets dat zintuigelijk niet waarneembaar is, maar voor de persoon zelf – de visionair – werkelijkheid lijkt te zijn, en waar in religieuze zin door de persoon voorspellende waarde wordt toegeschreven, ingegeven door een bovennatuurlijke of mystieke kracht. Wikipedia

Zelf wil ik er nog aan toe voegen dat visioenen altijd toekomstgericht zijn, ze worden in kleur ‘getoond’ en je kunt er heel blij van worden (althans ik), omdat het zal resoneren met je hart, je innerlijk weten!

Sinds 2008 heb ik meerdere kleine projectjes gehad; In Nederland en Zuid-Afrika en heb ik ook een tijdje in Zuid-Afrika gewoond en gewerkt. Alles was nodig om (innerlijke) ervaring op te doen, innerlijk te groeien, om uit te kristalliseren wat ik wel en niet meer wilde, waar ik mij verder in wilde verdiepen en mijn hart ligt…telkens weer….

De meeste visioenen (groot/klein) zijn al uitgekomen, sommige zelfs op het precieze af. Vind het nog steeds verbazingwekkend hoe e.e.a. kan lopen….op 1 visioen na. Mijn laatste grote visioen is uit juli 2019. Ik was net klaar met het schrijven en voltooien van mijn boek ‘Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders”. Volgens dit visioen zal ik in de toekomst (jaar onbekend) een zelfvoorzienend project met een partner gaan leiden. Het wordt een plek in een natuurrijke omgeving van heuvels of duinen, met een meer nabij, korenvelden, bomen, dieren en waar 2 panden staan; een eigen woonplek en een plek waar mensen kunnen verblijven voor retraites, of om een training/traject te volgen. Waar gewandeld kan worden en de stilte kan worden opgezocht. Waar iedereen welkom is, ongeacht achtergrond en afkomst. We leren van elkaar! Van elkaars verhalen en ervaringen.
Ik word al blij als ik hier weer aan denk of naar mijn tekening kijk die ik altijd maak bij grote visioenen. Zie hieronder mijn tekening van 30-7-2019.

Mijn visioen uit 2019 getekend

Onze grootste taak op aarde is m.i. evolueren als mens. Gehoor geven aan je diepste roep, je hart en het leven zin en betekenis geven. Het kan m.i. toch niet zo zijn dat we alleen werken – eten – drinken – opvoeden en weer sterven. Dat dat alles is.
Zelf geloof ik dat onze ziel ouder is dan alleen dit leven en van elk leven kennis en overdracht meeneemt naar een (eventueel) volgend leven en op deze manier evolueert.

Is het dan ook niet onze verantwoordelijkheid iets moois van het leven te maken en er álles uit te halen wat mogelijk is, en iig te proberen ons hoogste potentieel te halen?

Dit project uit mijn visioen zal de kers op de taart zijn van al mijn eerdere projecten, al mijn (levens)ervaringen, al mijn mislukkingen, al mijn activiteiten, al mijn ontmoetingen!

Bestaat deze plek? Ja, deze plek zal ooit bestaan!

Blije harte-groetjes,
Monique Angèle

Wil je reageren? Dan graag naar praktijkhappyworld@gmail.com