Het zelfvertrouwen wat je denkt nodig te hebben om iets te ondernemen, krijg je NADAT je het hebt ondernomen! Met 10 tips

Beslissingen nemen doen we de hele dag. Maar soms vraagt het leven ons om een grote en levens-bepalende beslissing te nemen! Om uit onze comfortzone te komen.

Dit vind ik een mooi inzicht wat ik ergens voorbij hoorde komen.

Ook slaat dit op mijzelf.

Onlangs heb ik de beslissing genomen mijn PT baan op te zeggen en helemaal te gaan voor mijn praktijk Happy World. Een grote en spannende beslissing!

Beslissingen nemen doen we de hele dag. Maar soms vraagt het leven ons om een grote en levens-bepalende beslissing te nemen! Om uit onze comfortzone te komen.

Nadat ik mijn beslissing had genomen om mij nu alleen nog maar te focussen op mijn talenten en missie “Mensen helpen zichzelf te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling”, ging alles weer stromen….

Meteen steeg mijn zelfvertrouwen, kreeg ik meer inzichten en ideeën en kwamen er nieuwe mensen op mijn pad.

Mijn beperkte overtuiging kon ik loslaten en ook mijn angst om het financieel niet te halen.

Zo mooi zoals lichaam, geest en ziel werken wanneer ze op 1 lijn zitten 🙂

Dat deze beslissing niet helemaal zonder slag of stoot is gegaan, zal duidelijk zijn.

Voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok om daar te gaan wonen en werken, had ik een eigen bedrijfje wat out of the box empowerment trainingen gaf aan mensen met een uitkering en had personeel. Na een aantal jaren voelde ik de innerlijke drang om naar Zuid-Afrika te vertrekken, een wens die ik destijds al 15 jaar koesterde….en zo geschiedde. De mensen die voor mij werkten, gingen heel mooi ook hun eigen koers varen.

Eigenlijk zou ik nu in Zuid-Afrika wonen. Het liep allemaal anders en ik moest terug naar Nederland. Ik had geen huis, geen baan, geen geld meer, geen auto, maar gelukkig nog wel wat (opgeslagen) inboedel. Alles had ik namelijk opgegeven en verkocht toen ik vertrok…

Ik had nog meer te leren, over mijzelf, het leven…en mijn ziel had hiervoor Zuid-Afrika uitgekozen.

Ik moest in Nederland dus weer helemaal opnieuw beginnen…zonder iets naar iets….en ik was in de 50…een zware dobber, maar ik wist niet onmogelijk. Ik heb vaker in mijn leven voor enorme uitdagingen gestaan en telkens weer lukte het. Ook dit zou mij gaan lukken!
Gelukkig had ik mijn kinderen en een paar vrienden die mij onvoorwaardelijk steunden.

Na een tijd van bezinning en het schrijven van mijn autobiografisch boek toen ik bij mijn vader inwoonde, was het de bedoeling mijn bedrijf weer op te pakken, want hier ligt immers mijn hart en ziel; in het begeleiden. Dit had ik al op verschillende manieren gedaan sinds ik afstudeerde als psychosociaal therapeut in 2004.
Alleen gooide de C-gekte roet in het eten en moest ik een PT baan ernaast gaan zoeken.

Mijn hart en ziel gaven steeds duidelijkere signalen om alleen voor mijzelf te kiezen en mijn missie: mensen helpen zichzelf te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. De signalen kwamen inmiddels van elk niveau; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Maar ik ben een vechter, een doorzetter en ging toch door. Dit was toch de bedoeling dacht ik, ondanks de signalen. Dit was mijn transformatieproces.Totdat ik er niet meer omheen kon en ik mijn zgn. veilige cocon ging verlaten en mijn (3e!) PT baan opzegde.

Voor mij is het geen en en meer, maar alleen mijn missie. De rest zal volgen…hoe….dat zal de toekomst uitwijzen. Ik leef met de dag en elke dag dat ik bezig ben met mijn missie ben ik een gelukkig mens!

Onderstaande TIPS kunnen jou helpen uit jouw comfortzone te stappen

 1. Stel jezelf elke dag, bijvoorbeeld bij het opstaan, de vraag; Wat zegt mijn hart?
  Wees dan heel stil. Je zult antwoorden ofwel meteen ingefluisterd krijgen, of gedurende de dag.
 2. Deel jouw doel of missie met familie, vrienden en of collega’s. Alleen wanneer het voor jou duidelijk is, anders kunnen anderen je hiervan weerhouden. Blijf erover praten. Soms komen antwoorden & tips uit de vreemdste hoeken. (Ik kreeg van een paar collega’s die ik amper kende hele mooie tips).
 3. Ontdek welke positieve affirmaties voor jou van toepassing zijn en zeg ze dan minimaal 3x per dag hardop. Ik had bijvoorbeeld o.a. 2 Engelse: I call my power back to me – en – It is MY life! Elke dag ging ik ze sterker voelen en geloven en uiteindelijk gebeurde wat ik vroeg.
 4. Zet door, geef de moed niet op, blijf geloven in jouw ideeën en plannen, ook al stormt het om je heen. Laat je niet afleiden wanneer anderen jouw plannen gek vinden of niet haalbaar.
 5. Bij nieuwe fases komen nieuwe uitdagingen. En….alles wat nog geheeld wil worden in jou aan onopgeloste pijnen, komen nu naar de oppervlakte. Hier ontkom je niet aan – zie het dus niet als een falen of teken van moeten opgeven. Wanneer je deze onder ogen ziet, aanpakt en doorvoelt, krijg je de ruimte die je nodig hebt om jouw doel of missie te bereiken.
 6. Boor jouw (innerlijke) krachtbron aan. Heb je bijvoorbeeld feeling met bepaalde bewustwordingsoefeningen, een geloof, of werkt iets anders heel goed, doe jouw ding. Elke dag! Bij mij werkt mediteren, bidden, reiki-zelfbehandelingen, wandelen en schrijven (in een dagboek) heel goed.
 7. Mijn 3 schema’s kunnen helpen. Deze ontvang je gratis bij mijn boek of wanneer je een activiteit bij mij volgt.
 8. Let op signalen om je heen. Alles wat jou positief raakt, kan een signaal zijn. Denk bv. aan een lied wat je hoort, tekst in een boek of op TV, een vogel of hert die verschijnen, een plotselinge inzicht, dubbele getallen, etc. Alles wat voor JOU als een signaal voelt.
 9. Verzamel dingen die te maken hebben met jouw doel en of missie. Denk aan bv. teksten die je online hebt opgezocht, boeken, foto’s, een edelsteen die je hierin kan ondersteunen…
 10. Ik heb zelf een projectboek gemaakt en mijn deur is mijn moodboard 🙂

Wil jij ook uit je comfortzone stappen en heb je daar ondersteuning bij nodig?
Of wens je meer in je kracht te komen?

Kijk dan eens op mijn website bij https://www.moniquevandelaar.nl/1-op-1-word-je-eigen-master/

Vanaf dinsdag 4 – 4 – 2023 is er weer plek in mijn praktijk (vlakbij Breda) voor de 1 op 1 trajecten en heb ik (vooralsnog) geen wachtlijst!
Of kijk naar mijn overige activiteiten bij ‘Praktijk Happy World’.

Hartegroetjes, Monique