* Training Zelfontwikkeling in identiteit en 1 op 1 Traject

WIE BEN IK – WAT WIL IK – WAT KAN IK?
Bovenstaande vragen komen ruimschoots aan bod in deze ervaringsgerichte psychosociale training “Zelfontwikkeling in identiteit”. Vaak heb je je onbewust geïdentificeerd met bijvoorbeeld je (groot)ouders, je verleden, je partner of je baan, maar WIE BEN JIJ?
Ik help jou jezelf te leren helpen in je persoonlijke ontwikkeling; om te komen tot en blijven bij wie jij in wezen bent! Jouw ware IK.
Deze training kan ook 1 op 1 worden gegeven, zie onderaan ‘1 op 1 Traject Zelfontwikkeling in identiteit’.

In de eerste trainingsdagen ga je werken met jouw innerlijk kind. Iedere volwassene heeft ook een innerlijk kind in zich, we zijn immers allemaal kind geweest! Je komt tot de kern van (vaak onbewust) aangeleerde ongewenste gedragingen, denkpatronen en gevoelens uit jouw kindertijd. Deze waren destijds nodig om jou te beschermen tegen pijnlijke situaties. Vaak spelen deze gedragingen, patronen en gevoelens in je volwassen leven nog een rol. Dit kan jou ervan weerhouden om je leven ten volle te leven. In deze training leer je om jouw (kind-)pijnen om te buigen naar een volwassen bewustwording en houding.
Je kunt dan de juiste keuzes gaan maken vanuit jouw eigen identiteit. Je trekt meer positieve dingen aan, zoals bijvoorbeeld gezonde relaties, een goede geestelijke en lichamelijke gezondheid, of werkt wat écht bij jou past.

Nadat je aan de slag bent gegaan met jouw innerlijk kind, gaan we op de volgende 2 trainingsdagen werken met de vele facetten van jouw persoonlijkheid; Maak kennis met jouw deelpersonen! Denk bv maar eens aan ‘De koppige’ deelpersoon in jou, of ‘De krachtige’ deelpersoon. Jouw persoonlijkheid bestaat uit tientallen deelpersonen die kenmerkend en uniek zijn voor jouw gehele identiteit. Ze hebben allen een eigen manier van denken, voelen en handelen. Je gaat jouw verschillende sterke en zwakke deelpersonen herkennen. Beide heb je nodig om goed te kunnen functioneren, maar vaak worden ze weggestopt wat disharmonie veroorzaakt. Je hebt (+/-) prikkels nodig om jezelf te blijven ontwikkelen en in actie te komen. Je zult merken dat met deze psychosociale methodiek veel op zijn plaats zal vallen. Je leert hoe je zowel jouw positieve als negatieve deelpersonen kunt integreren in jouw leven en hoe ze kunnen samenwerken. Hierdoor ontstaat harmonie.

Je krijgt een totaalbeeld van jouw identiteit, wat je vrijheid geeft in je doen en laten, evenwichtigheid, en een (groter) gevoel van (zelf-)vertrouwen.)

Op de zesde trainingsdag gaan we met de groep een stilte-wandeling in het bos maken, waarna we hier ook gaan lunchen (bij droog weer). Na terugkeer in de trainingsruimte, ga je een korte presentatie geven over jouw ont-wikkelde IK en de ontwikkeling(en) waar je je na de training op wil gaan richten.

De volgende thema’s komen tijdens de training aan bod:

 • leren (weggestopte) gevoelens en pijnen te (door)voelen en te verwerken
 • inzicht krijgen in de dingen die je raken en je gemoedstoestand negatief beïnvloeden
 • leren grenzen te stellen
 • leren om geluk bij jezelf te vinden i.p.v. bij anderen te zoeken
 • leren om kritiek, schuld en schaamte los te laten
 • zelf de regie over jouw leven nemen
 • gaan staan voor wie JIJ bent

“Bewust-worden en bewust-blijven van jezelf is mijns inziens
de sleutel tot geluk”

Ik ga je eenvoudige toepasbare technieken aanleren die te gebruiken zijn voor de rest van je leven én aan de hand van jouw eigen antwoorden!
Daarnaast streef ik bij al mijn trainingen naar:

 • een warme ambiance met gelijkgestemden
 • een creatieve en uitdagende werkwijze
 • kleine groepjes zodat een ieder voldoende aandacht krijgt (min 3 en max 8 personen)

Deze training is geschikt voor iedereen met een flinke dosis motivatie om aan zichzelf te willen werken. En wie

 • zijn of haar eigen identiteit wilt ontdekken;
  Wie ben ik – Wat kan ik – Wat wil ik
 • zich wilt bevrijden van (innerlijke) pijnen
 • vastloopt in zijn of haar leven op emotioneel – mentaal – lichamelijk en of spiritueel vlak
 • Ook voor:
  * ouders (to be): om zichzelf te bevrijden van opgelopen (kind)pijnen. Word een bewuste ouder!
  * hulpverleners; door (toegenomen) zelfkennis kan zo (tegen)overdracht bij cliënten worden voorkomen!
  * uitkeringsgerechtigden; om de regie over hun leven weer zelf in handen te nemen!

Voorafgaande de training heb je een laagdrempelig intakegesprek met mij om kennis te maken en om samen na te gaan of de training geschikt is voor jou. Een intakegesprek is gratis indien je de training gaat volgen. Anders wordt een bedrag van € 29 (BTW-vrij) in rekening gebracht.
Gedurende de hele periode dat je de training volgt, kun je 2 keer p/m ondersteuning per email van mij krijgen. Hier betaal je niets extra’s voor. Jij kan zelf bepalen of je hier gebruik van wilt maken of niet. Of misschien vind je het fijn om met je mededeelnemers buiten de training om af te spreken.

De training verschilt van andere trainingen door de diepgang en dat je jezelf leert te helpen voor de rest van je leven.

Duur: 6  Dagen van 9.00 – 17.00 uur.
Om de ongeveer 4 weken vindt een trainingsdag plaats. M.u.v. een vakantieperiode.
Daarnaast krijg je na elke trainingsdag thuisopdrachten mee!
Waar: Mooie ruimte in het (Mast)bos in Breda of in Eindhoven
Prijs: Zie pagina https://www.moniquevandelaar.nl/tarieven-en-datums/

Aanmelden intakegesprek: Met bovenstaande paarse knop of via de mail: praktijkhappyworld@gmail.com
Door wie: In kleine groepen met gelijkgestemden, ga je jouw innerlijke reis aan
onder de bevlogen leiding van mijzelf; soms confronterend, maar altijd liefdevol en met respect! Naast trainer, ben ik van oorsprong ook psychosociaal therapeut, Reikimaster, (geregistreerd) sociaal werker en auteur van het boek “Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze(voor)ouders”.  

Download hier de flyer: (als 2 pagina’s op 1 vel papier af te drukken)

1 OP 1 TRAJECT ZELFONTWIKKELING IN IDENTITEIT

Vanaf januari 2021 geef ik in mijn Praktijk Happy World de training “Zelfontwikkeling in identiteit” ook 1 op 1. Mocht je het fijner vinden om alle aandacht voor jezelf te krijgen en liever niet aan een groep willen deelnemen, dan is dit een mogelijkheid voor jou. Dezelfde thema’s als in de training komen aan bod en er vinden 6 sessies plaats van elk ongeveer en maximaal 2 1/2 uur. Tussen de sessies zitten 2 tot 4 weken, naar gelang wat er samen wordt afgesproken. Er wordt dieper ingegaan op 1 extra thema, namelijk de emotionele erfenis!

De sessies vinden bij mij thuis plaats in Terheijden of elders in een praktijkruimte.
Vooraf hebben we een laagdrempelig intakegesprek. Dit kan persoonlijk of via de telefoon en duurt ongeveer een uur. Een intakegesprek is gratis indien je dit 1 op 1 traject gaat volgen. Anders wordt een bedrag van € 29 (BTW-vrij) in rekening gebracht.

Meer informatie https://www.moniquevandelaar.nl/psychosociale-therapie/

BOEK – ZELF AAN DE SLAG

Mocht de inhoud van de training jou aanspreken en ga je liever zelf aan de slag? Koop dan mijn zelfhulpboek “Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders”, en waar je ook alle thema’s doorloopt zoals in de training en 1 op 1 traject.
Meer informatie over hoe je mijn boek kunt bestellen op pagina “Algemeen”:
https://www.moniquevandelaar.nl/mijn-boek/

Wens je online hulp m.b.v. mijn zelfhulpboek?
Ga dan naar: https://www.moniquevandelaar.nl/online-hulp-met-boek/

Feedback boek: https://www.moniquevandelaar.nl/feedback-lezers-boek/