R E I K I voor ouders en ouders-to-be

R E I K I voor ouders en ouders-to-be Lees hier alle voordelen!

Een fijne en warme relatie opbouwen met je kind, begint al tijdens de zwangerschap. Eigenlijk en mijns inziens al eerder, namelijk wanneer je denkt aan en wenst zwanger te worden, stel je jouw ziel al open voor het ontvangen van deze nieuwe ziel, jullie kind. In dit stukje focus ik op de zwangerschap en de relatie daarna met je kind(eren).

Zwangerschap en Reiki

Zwanger zijn is een bijzondere periode voor beide ouders. Er is een nieuw mensje op komst in jullie leven. Deze nieuwe ervaring en fase in je leven, kan je als ouder(s) wat onzeker maken. Reiki kan daarbij ondersteunend werken.
Het overbrengen van (levens-)energie via de handen en de energie zelf wordt Reiki genoemd. Een van de grote voordelen van Reiki is dat het je meer rust en ontspanning kan geven. Een ander voordeel is het verlichten en/of genezen van pijnen van allerlei aard. Na het volgen van een Reiki cursus kun je jouw kindje in de baarmoeder al Reiki geven. Het kindje zal de warmte die vanuit jouw opgelegde handen komt, voelen en daardoor rustig(er) worden (en jij dus ook) en alle voordelen van Reiki kunnen ondergaan. Je bent nu al bezig een hechte en mooie band op te bouwen met je ongeboren kindje.

De partner kan na een Reiki cursus, de zwangerschap ondersteunen bij de mogelijke zwangerschapskwalen zoals vermoeidheid, misselijkheid of slecht slapen.

Met Reiki kun je ook jezelf een behandeling geven. Dit kan al vanaf 12 minuten per keer! Na de geboorte kan Reiki je helpen met jouw herstel door jezelf te behandelen of een behandeling te krijgen van je partner (of een ander). Maar ook kun je zelf jouw kindje behandelen bij bijvoorbeeld darmkrampjes, ziek zijn, onrust en spanning of wanneer het slecht slaapt!

Ouderschap en Reiki

Als ouder heb je een grote verantwoordelijkheid voor je kind(eren), tot ze hun eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen. Niet alleen probeer je hen een veilige en stabiele basis te geven, maar blijf je je ook bewust van jezelf, als ouder. Er wordt weleens gezegd dat je kind(eren) jouw beste leermeesters zijn. Immers, zij laten jou zien hoe je als volwassene in het leven staat. 

De verantwoordelijkheid nemen voor het zorgen voor je kinderen, begint m.i. dus bij jezelf! Hier heb ik een diepgaand artikel over geschreven. Lees hier het artikel ‘Bewust ouderschap’.

Met Reiki bevorder je een groter zelfbewustzijn en kun je aan de slag met het helen van zowel de symptomen als oorzaken van klachten. Wanneer jij jezelf heelt, werkt dit vaak energetisch ook door bij je kind(eren) wanneer ze hiervoor open staan. En wanneer je jezelf hebt geheeld voordat het kindje geboren is, geef je jouw onverwerkte trauma’s en pijnen ook niet door aan jouw ongeboren kind!

Fijn is dat je met Reiki eerste hulp kunt verlenen. Bijvoorbeeld bij verstuikingen, botbreuken, brandwonden, insectenbeten etc.  

Reiki Cursussen

Een Reiki 1 en Reiki 2 cursus kun je bij mij 1 op 1 volgen of als koppel. 

Reiki 1 duurt 1,5 dag en Reiki 2 vindt op 1 dag plaats. Je ontvangt een of meer inwijdingen, afhankelijk van de Reiki-graad. Door deze inwijdingen onderscheidt Reiki zich van alle andere geneeswijzen.

In de cursus leer je niet alleen de ander te behandelen, maar ook jezelf.
Vanaf 2000 ben ik bewust bezig met Reiki. Sinds 2011 ben ik uitvoerend Reikimaster.
Reiki kent zo veel voordelen en is toegankelijk voor iedereen. Je hebt geen vooropleiding nodig.

Een Reiki cursus is een mooie investering in jezelf en jouw (toekomstige) kind!
Kom alleen of met je partner een Reiki cursus volgen en leer alle voordelen.

Meer informatie over Reiki vind je hier.

Liefdevolle groetjes,

Monique Angèle