1 op 1 Zelfontwikkeling in identiteit

1 OP 1 TRAJECT ZELFONTWIKKELING IN IDENTITEIT

Wanneer jij graag jezelf wilt leren helpen in je persoonlijke ontwikkeling en vanuit je eigen identiteit, dan heb ik iets voor jou. Ik heb een uniek 1 op 1 psychosociaal traject Zelfontwikkeling in identiteit ontwikkeld. In plaats van het volgen van mijn soortgelijke training in groepsverband, krijg jij nu alle aandacht. Hierdoor is het mogelijk dat jij in plaats van een langdurig ontwikkelingstraject, nu 6 sessies van elk 2 1/2 uur bij mij kunt volgen. In een relatief korte tijd leer je: 

WIE BEN IK – WAT WIL IK – WAT KAN IK?
Bovenstaande vragen komen ruimschoots aan bod in dit ervaringsgerichte
“1 op 1 traject Zelfontwikkeling in identiteit”. Vaak heb je je onbewust geïdentificeerd met bijvoorbeeld je (groot)ouders, je verleden, je partner of je baan, maar WIE BEN JIJ?

In dit psychosociale traject gaat het vooral om inzicht te krijgen in en je bewust te worden van jouw manier van denken, voelen en handelen. Ook je reactiepatronen, je vermijdingsgedrag(afweer) en je valkuilen horen daarbij. Al ervarend en experimenterend tijdens en buiten de sessies om, kun je ontdekken wanneer en hoe je jezelf blokkeert. Maar je kunt op deze manier ook je energie, je kracht en (verborgen) kwaliteiten leren (her-)ontdekken en te gebruiken.

Dezelfde thema’s als in de training komen aan bod:

 • leren (weggestopte) gevoelens en pijnen te (door)voelen en te verwerken
 • inzicht krijgen in de dingen die je raken en je gemoedstoestand negatief beïnvloeden
 • leren grenzen te stellen
 • leren om geluk bij jezelf te vinden i.p.v. bij anderen te zoeken
 • leren om kritiek, schuld en schaamte los te laten
 • zelf de regie over jouw leven nemen
 • gaan staan voor wie JIJ bent

Wel vindt er een extra diepgang in dit 1 op 1 traject plaats, namelijk het achterhalen van jouw emotionele erfenis en dan m.n. de eventuele onverwerkte trauma’s en pijnen van jouw (voor)ouders! Deze kunnen namelijk de redenen zijn waarom jij nog niet het leven leidt wat jij voor ogen had! Wanneer je deze onverwerkte trauma’s en pijnen leert te transformeren, kom je in contact met wie jij werkelijk bent, jouw eigen identiteit, zonder de emotionele ballast en beperkte denk- en gedragspatronen van jezelf, anderen en jouw verleden.

Dit 1 op 1 traject Zelfontwikkeling in identiteit is geschikt voor iedereen met een flinke dosis motivatie om aan zichzelf te willen werken. En wie

 • zijn of haar eigen identiteit wilt ontdekken;
  Wie ben ik – Wat kan ik – Wat wil ik
 • zich wilt bevrijden van (innerlijke) pijnen
 • vastloopt in zijn of haar leven op emotioneel – mentaal – lichamelijk en of spiritueel vlak en bij vragen als:waarom lopen de dingen niet zoals ik dit wil
  waarom zit ik telkens weer in een foute relatie
  hoe komt het dat ik zo onzeker ben
  waar komen mijn angsten vandaan en/of hoe leer ik hier mee omgaan
  hoe kan ik mij ontspannen
  hoe kan ik balans brengen tussen mijn gevoel en verstand
  hoe kan ik omgaan met verlies (van een dierbaar persoon – van een baan – van verwachtingen op welk gebied dan ook)
  hoe krijg ik meer eigen-waarde
  waarom loop ik telkens achter mijzelf aan
  hoe kom ik in contact met mijn diepere Zelf
  hoe leer ik te luisteren naar mijn hart
  hoe kom ik van mijn depressieve gevoelens af
  wat kan ik doen aan mijn eenzaamheid
  hoe ga ik om met mijn verdriet en/of woede
  hoe leer ik mijzelf te accepteren zoals ik ben
  etc….
 • Ook voor:
  * ouders (to be); om zichzelf te bevrijden van opgelopen (kind)pijnen maar ook geërfde onverwerkte trauma’s en pijnen van (groot)ouders. Word een bewuste ouder!
  * hulpverleners; door (toegenomen) zelfkennis kan zo (tegen)overdracht bij cliënten worden voorkomen!
  * uitkeringsgerechtigden; om de regie over hun leven weer zelf in handen te nemen!

In dit traject maak ik gebruik van verschillende psychosociale methodieken en m.n. innerlijk kind en deelpersonen. Hier kun je meer over lezen op pagina: https://www.moniquevandelaar.nl/zelfont-wikkeling-in-identiteit/
Deze methodieken kunnen je helpen om zèlf het probleem te formuleren, met oplossingen te komen en verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Je leert jezelf te accepteren zoals je bent, je positieve en negatieve kanten, jezelf als totaal te zien. Hierdoor komt er een beter balans op emotioneel, geestelijk en fysiek niveau en word je een evenwichtiger persoon.
Ik zal je hierin liefdevol ondersteunen, begeleiden en stimuleren  op de manier die bij jou past. Mijn verfijnde intuïtie en groot empathisch vermogen spelen hierbij een belangrijke rol. Ook al is dit een kant en klaar traject, iedereen is uniek en zie ik ook als zodanig! 
De mens wordt hierin benaderd vanuit een holistische visie, wat betekent dat lichaam/geest/ziel als één wordt gezien en er een onderlinge samenhang is.
Vanuit mijn achtergrond als psychosociaal therapeut, richt ik mij in al mijn activiteiten dus op de totale mens en niet uitsluitend op het probleem.

Download hier de flyer: ( (als 2 pagina’s op 1 vel papier af te drukken)

Flyer-Training-en-1op1-traject-Zelfontwikkeling-in-identiteit-PHW-1

Met dit traject wens ik jou te inspireren en motiveren, om naar binnen te keren, op zoek naar en jezelf te bevrijden van jouw emotionele erfenis en andere (kind-)pijnen en beperkte overtuigingen.

Wanneer je de last van je verleden nog met je meedraagt zal je niet gelukkig zijn.

Maar het kan anders. Niets is fijner dan te leven naar jouw eigen maatstaven, jouw eigen waarden en normen, en vooral te luisteren naar jouw hart. Dit kan door bewustwording van jouw eigen (kind-)pijnen en die uit de emotionele erfenis, en deze te verwerken.

Bewust-worden en bewust-blijven is mijns inziens de sleutel tot geluk!

Duur: 6 Sessies van elk max. 2 1/2 uur.
Dagen: Mogelijk op woensdagen en donderdagen van 9.30 – 17.30 uur. Om de 2 tot 4 weken vindt een sessie plaats. M.u.v. een vakantieperiode.
Waar: De sessies vinden bij mij thuis plaats in Terheijden of elders in een praktijkruimte.

Prijs: Zie pagina https://www.moniquevandelaar.nl/tarieven-en-datums/
Intakegesprek:
Vooraf vindt er een laagdrempelig intakegesprek plaats. Dit kan persoonlijk of via de telefoon en duurt ongeveer een uur. Een intakegesprek is gratis indien je dit 1 op 1 traject gaat volgen. Anders wordt een bedrag van € 29 (BTW -vrij) in rekening gebracht.
Aanmelden intakegesprek: praktijkhappyworld@gmail.com  of met paarse knop
.  

EXTRA

Reiki: naast trainingen en 1 op 1 trajecten, geef ik ook Reiki-behandelingen en Reiki I, Reiki II en Reiki III cursussen. Een ander woord voor Reiki is Universele Levensenergie. Reiki wordt op een liefdevolle manier overgebracht van de Gever naar de Ontvanger middels de handen. Als onze voorraad aan levensenergie erg gering is of zelfs bijna op, zijn we lichamelijk, emotioneel en geestelijk uitgeput, prikkelbaarder en slechter gehumeurd. Reiki vitaliseert de levenskracht en brengt de energieën in ons lichaam in balans.
Reiki kan diep doordringen en heeft tevens een positieve invloed op spiritueel niveau. Reiki kan je op weg helpen om veranderingen te laten plaatsvinden, die nodig zijn voor je innerlijke groei en kan genezing brengen op alle niveaus.
Eén of meerdere Reiki-behandelingen kan dan ook een prima en veilige ondersteuning zijn tijdens dit traject en andere natuurlijke en reguliere geneeswijzen. Ze kunnen elkaar ondersteunen en aanvullen. Voor meer informatie over Reiki en wat Reiki allemaal teweeg kan brengen, verwijs ik je graag naar de pagina ‘Reiki’.

Je kunt kiezen voor alleen dit 1 op 1 traject Zelfontwikkeling in identiteit, of alleen Reiki-behandelingen, of een combinatie hiervan. Tijdens een intakegesprek, wordt meestal al duidelijk waar mee begonnen kan worden en gaandeweg kunnen de sessies aangepast worden !

Ik geloof in de kracht van de mens om het helen van zichzelf aan te kunnen gaan, zo ook de mogelijkheid om te komen op een plek waar de oplossingen voor elk probleem zich bevinden, namelijk IN JEZELF !

Terug naar boven