Innerlijk Meesterschap – de weg naar binnen…

Blijf geloven in jouw ideeën, jouw plannen en inzichten wanneer jij diep van binnen voelt en weet dat die bij jouw pad horen en handel naar jouw inzichten. Zo creëer je doorzettingsvermogen en kom je uiteindelijk waar je zijn wilt!

Het pad naar innerlijk meesterschap kan iedereen bewandelen; het vraagt wel om moed en doorzettingsvermogen en bovenal, je bewust worden van jezelf!

Bewustwording


Wanneer je jouw pad van innerlijk meesterschap bewandelt en leeft, ben je in contact met informatie wat wordt doorgegeven door jouw Hogere Zelf; jouw hart en ziel! Je ontvangt bijvoorbeeld informatie van een geluidloze, maar doordringende innerlijke stem, die zegt wat je kan of soms zelfs moet doen in bepaalde situaties en hoe je jouw leven het beste kunt leiden.

Je bent niet alleen in contact met deze informatie, je lééft er ook naar; je handelt naar de inzichten die je ontvangt, je denkt en voelt ook zo. Kortom, je leeft bewust volgens jouw eigen maatstaven, waarden en normen. Je leeft bewust wat er in jou leeft en geleefd wilt worden. Je neemt de wereld waar vanuit jouw kern en weten, en gaat niet mee in en met de massa. Je bent uniek en authentiek! Je creëert en leeft jouw hoogste doel en grootste potentieel (van dát moment en/of op weg naar waar je zijn wilt); jouw innerlijk meesterschap!

Innerlijk meesterschap


De informatie die je ontvangt van jouw Hogere Zelf; jouw hart en ziel, kan bestaan uit woorden die je voor je geestesoog ziet, of die je intuïtief worden doorgegeven – of middels een persoon die jou inspireert met zijn/haar woorden en wat resoneert met jouw Hogere Zelf – of door een boek – een lied – een film – mediteren – Reiki – een massage – beoefenen van yoga – bidden – etc. Er is niet één manier of één weg om jouw innerlijk meesterschap aan te gaan en te volgen. Voor iedereen kan dit anders zijn, volg jouw éigen manier. Dat is de enige juiste manier!

“Waar innerlijke rust is, heerst vrede”
Monique Angèle
(Mo)


Wanneer ben je niet in contact met jouw innerlijk meesterschap


Wanneer je vooral leeft vanuit je hoofd, het denken, sta je niet in contact met jouw Hogere Zelf; jouw hart en ziel. Sterker nog, meestal kom je pas in contact met jouw Hogere Zelf wanneer het denken stil is. Wanneer er zo weinig mogelijke ruis aanwezig is. Ruis kan bestaan uit bijvoorbeeld veel innerlijke onrust – door het leven van waarden en normen van anderen – denken, voelen en handelen vanuit onverwerkte angsten en pijnen – of wanneer je niet luistert naar wat jou wordt ingegeven.

Nu kun je uiteraard niet continu stil zijn, of de stilte opzoeken om jouw innerlijk meesterschap te kunnen volgen. Dat hoeft ook niet. Waar het om draait is dat je je continu bewust bent van jezelf. Dat je weet maar vooral voelt, wanneer je jouw leven leidt of dat van een ander. Of je nog last hebt van pijn uit het verleden. Lees eventueel ook een ander blog van mij ‘De emotionele erfenis’ wat hierover gaat en waarin ik tips geef.

Wanneer de dingen nog niet gaan zoals je wenst, vraagt het soms het uiterste van je


Niemand krijgt zomaar zijn wensen cadeau. Ook al lijkt het soms dat het leven voor de één makkelijker is dan voor de ander. We weten niet altijd wat er in de ander leeft; welke pijnen en of uitdagingen, en wat er al aan ‘voorwerk’ is gedaan. Zodra je gaat vergelijken zit je al in een lagere energie, wat jou niet gaat helpen vooruit te komen. Iedereen heeft zijn of haar eigen weg te bewandelen!

Wanneer je ervaart dat de dingen die je graag wilt realiseren, maar geen voet aan de grond krijgen of er continue beren op de weg (lijken te) zijn, probeer dit dan niet te verwarren met uitdagingen die je geheid zult krijgen. Zodra je jouw innerlijk meesterschap gaat leven, komen de uitdagingen om de hoek kijken. Deze hebben een functie; je voelt bijvoorbeeld dat je meer in het reine mag komen met jezelf, jouw nog eventuele aanwezige pijnen onder de loep mag nemen, of om na te gaan of deze dingen wel bij jouw pad horen e.a. Het is dan belangrijk goed bij jezelf te blijven.

Dit betekent niet dat je moet gaan drammen om dingen voor elkaar te krijgen. Dat geeft alleen maar (meer) onrust. Innerlijk meesterschap betekent ook dat je soms even de boel de boel moet laten en rust belangrijk is. Dit laatste is niet altijd makkelijk en toch wordt dit soms van jou gevraagd, om te komen waar jij komen wilt!

Blijf geloven in jouw ideeën, jouw plannen en inzichten wanneer jij diep van binnen voelt en weet dat die bij jouw pad horen en handel naar jouw inzichten. Zo creëer je doorzettingsvermogen en kom je uiteindelijk waar je zijn wilt.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering!

Wie of wat is jouw krachtbron


Innerlijk meesterschap betekent niet dat je er ineens bent, in een bepaalde staat van zijn en daar continu blijft. Of een leven zonder pijn ervaart. Het betekent elke dag weer opnieuw jouw leven leiden zoals jij dat wilt en wenst, naar jouw eigen en hoogste maatstaven. Dat is namelijk wie jij in werkelijkheid bent en jou uniek maakt!

Om jouw innerlijk meesterschap te leven is het heel belangrijk, om erachter te komen wie of wat jouw krachtbron is. Een krachtbron staat in dienst van jouw Hogere zelf; jouw hart en ziel. Hier kun jij telkens naar terugkeren om jouw voeding uit te halen.

Je kunt jouw eigen krachtbron zijn; je haalt nagenoeg alle inspiratie die je nodig hebt uit jezelf. Maar ook jij wilt gevoed worden. Waar haal je deze voeding dan vandaan? Stel jezelf deze vraag: “Waar haal ik mijn voeding vandaan?“ Dit kan voor iedereen anders zijn.

Het vinden van jouw krachtbron is m.i. de eerste stap naar bewustwording en jouw innerlijk meesterschap! Zodat je vol vertrouwen kunt blijven bij wat er om je heen gebeurt.

Voor nu allemaal veel kracht en liefde en geloof in jezelf.

Harte-groet,
Monique Angèle