Graag delen

Meer van Laila Mol / cafe Weltschermz

Jan Tuijp van BZN biedt de ‘wappies’ zijn excuses aan: “Ik schaam me diep!”

Jan Tuijp, de voormalig bassist en componist van de succesvolle Volendamse muziekgroep BZN, heeft via een zeer uitgebreide blog zijn excuses aangeboden aan de ‘wappies’ en ‘complotdenkers’. Hij schrijft: “Ik wil nu echter mijn excuses aanbieden aan al die -naar nu blijkt- wakkere mensen die ik voor gek heb verklaard toen ze mij 1 jaar geleden vertelden dat onderstaande zaken binnenkort werkelijkheid zouden worden, ik schaam me diep!!!”.

In deze blog legt Tuijp aan de hand van een uitgebreide onderbouwing uit wat hij precies bedoelt met de ‘onderstaande zaken’, waarbij de nodige links en grafieken niet achterwege worden gelaten.

“Wij [red. Tuijp en zijn vrouw] hebben sterke twijfel over de oorzaak van de maatschappelijke chaos en vooral ernstig verstoorde intermenselijke relaties in ons land, en in vele landen om ons heen”, zo opent Tuijp zijn betoog, om hier vervolgens een vraag aan de verbinden: “Heeft die nog wel te maken met volksgezondheid, vragen wij ons af?”

Lees verder

Ascentie verschijnselen: lijst van positieve verschijnselen

Er staan veel van dit soort lijstjes op allerlei websites. Vaak wordt er ook gesproken van ascentie symptomen, wat meteen een negatieve lading kan geven aan het woord ascentie.
 
Ik heb het zelf liever over ascentie verschijnselen. Maar dit zijn dan ook vaak lijstjes met alles en nog wat, waar je last van kan hebben in negatieve zin.
 
De negatieve ascentie verschijnselen of symptomen bestaan zeker. Maar soms lijkt het wel of je dit dan allemaal over je heen krijgt. Dit is zeker niet zo.
 
Dit artikel gaat over de positieve ascentie verschijnselen. Wat kan het je allemaal brengen? Op welke vlakken ga je vooruit?

Lees verder

Ik heb een droom / I have a dream

I have a dream – Martin Luther King 1963

Iedereen kent wel de beroemde uitspraak van Martin Luther King uit 1963, waarin hij voornamelijk pleit voor gelijkheid onder de mensen, ongeacht kleur en afkomst. Hij droomde over een oase van vrijheid en gerechtigheid. Hij inspireerde wereldwijd de mensen met zijn woorden. Ook mij heeft hij geraakt in mijn hart met zijn woorden en ook de vele uitspraken van Nelson Mandela leven in mij en probeer ik uit te dragen zoveel ik kan.

Zo heb ik ook een droom, sinds 2003: een project leiden waar mensen begeleid worden en mensen uit allerlei culturen samenkomen om hun talenten te delen & bundelen. Deze droom is uit een visioen wat ik kreeg in maart 2003 n.a.v. een visualisatie “Waar ben je over 5 jaar”. Ik zag mijzelf voor mijn geestesoog met een man en gekleurde kinderen, een ziekenhuisje, schooltje, (het raakt me nu weer!), dieren en mijn Reiki-tafel. Ik wist alleen dat het ergens in Afrika zou zijn. Precies 5 jaar later was ik in Zuid-Afrika, in maart 2008, en begon ik als vrijwilliger in een AIDS-ziekenhuis. Ik kwam ik in aanraking met alles wat ik destijds in het visioen had gezien! Vanaf hier begon mijn verdere diepgaande ontwikkeling en leerde ik te vertrouwen op mijn sterk verfijnde intuïtie en visioenen die ik ontving.

Lees verder

Hoe overleef je als hoogsensitief mens in een niet-sensitieve wereld

Veel mensen die van nature hoog sensitief zijn, heldervoelend, helderziend, helderhorend en telepathisch zijn, incarneren in gezinnen waarin hun sensitiviteit niet begrepen wordt.

De reden hiervoor is, dat veel oude zielen om hun laatste oude thema’s uit te werken, juist in voor hen ‘moeilijke gezinnen’ kiezen. 

In die gezinnen kunnen ze door het ontbreken van steun, begrip, bevestiging juist hun oude pijnstukken aangaan en leren op zichzelf te vertrouwen.

Lees verder

“BEVRIJDING”

“Bevrijding”; door mij geschilderd 21-3-21

Bevrijdingsdag 5 mei – komt er weer aan.
Een dag voor velen om nooit te vergeten – om in ere te houden – zeker nu in deze crisistijd!

Voor mijn ouders en mij heeft bevrijding een andere betekenis. Helaas hebben mijn ouders nooit bevrijding gekend, de pijnen zaten/zitten te diep en goede hulp was er niet. Zelf ken ik bevrijding van mijn emotionele erfenis, te maken met o.a. het vreselijke oorlogsverleden van mijn (groot)ouders…

Toen ik terugkwam uit Zuid-Afrika, waar ik een tijd had gewoond en gewerkt met de lokale bevolking, moest ik weer helemaal opnieuw beginnen; huis vinden – inkomsten creëren – PT baan zoeken & praktijk opnieuw opstarten.
Ik was bijna 54 jaar! Zeker niet makkelijk en al helemaal niet op deze leeftijd, maar ik pakte mijn verantwoordelijkheden op. Inmiddels had ik m.i. voldoende levenservaringen opgebouwd en voelde dat het eerst de tijd was om mijn boek te schrijven. Het schrijven van dit autobiografische boek “Alles begint met DE EMOTIONELE ERFENIS van onze (voor)ouders, heeft het laatste stukje bevrijding in mijzelf opgeleverd. Dit, aangezien de (onverklaarbare) donkere wolk die jarenlang boven mijn hoofd hing, mede ten gevolge van mijn emotionele erfenis, nu is ‘verdwenen’. Hier bedoel ik mee dat ik van mijn open wonden littekens heb gemaakt en ik ze niet meer de overhand laat krijgen in mijn leven. In het kort is een emotionele erfenis, wat je naast fysieke kenmerken, erft van jouw (voor)ouders, zoals hun onverwerkte trauma ‘s en pijnen, die van generatie op generatie kan worden doorgegeven

Lees verder

HOOP

Wat is hoop en is hoop hetzelfde als verwachting?

Voor mij is hoop wensen dat iets gaat gebeuren en het dan ‘los te laten’, het de kans en ruimte te geven te laten ontstaan. Hierdoor verbind ik hier geen tijd aan, waardoor er zo weinig mogelijk negatieve factoren (gedachten) de kans kunnen krijgen mijn wensen te ondermijnen.

Voor mij is verwachten, letterlijk verwachten dat iets gebeurt en binnen een bepaalde tijd. De teleurstelling is dan ook groot wanneer iets (nog) niet gebeurt.

Maar er is geen zekerheid, in niets, alleen dat wat er NU is. Wat morgen brengt is nog onbekend, dus hoe kun je dan verwachten?

Lees verder

Vrijheid is niet voor bange mensen

Hoe toepasselijk zijn deze zinnen uit mijn moeders dagboek van 2005 en (zoals ik het zie) vooral voor dit jaar 2020!
Wanneer je bang bent en je angst voelt, is vaak een eerste menselijke reactie bv om te vluchten – te vechten – of te verlammen. Dit zijn allemaal overlevingsmechanismen, aangeleerd (vaak onbewust) gedrag en meestal in je kindertijd. Destijds had dit als doel om jou te helpen bij pijnlijke situaties en kon je niet anders dan deze keuze maken. Maar als je deze angsten niet verwerkt, kunnen deze je nog steeds hinderen in je volwassen leven. Je wordt dan getriggerd zodra er een vervelende situatie plaatsvindt in je leven, zoals bv de huidige crisis en je angst voelt. Je gaat weer reageren zoals het kind wat je destijds was, vanuit het overlevingsmechanisme wat jij jezelf had aangeleerd. Je gaat dan vluchten, verlammen of vechten (of anders). Je komt niet verder in je leven en een depressie ligt op de loer! Vaak gaat angst ook gepaard met wantrouwen.

Lees verder

De emotionele erfenis & een bloeiend leven

mijn uitgekomen zaadjes van mijn 2 wensen in december 2020

Wat is dit ‘emotionele erfenis’?
Waarom is dit bepalend voor de kwaliteit van je leven?

“Ik was als de dood voor mijn vaders zwarte laarzen met sporen. Ik kroop altijd onder de stoel als hij binnenkwam. Weet niet precies waarom. Mijn leven werd beheerst door angst.”

Dit zijn de woorden die mijn moeder in 2002 uitsprak over haar traumatische oorlogsverleden en haar gevangenschap in een Nederlands kamp vlak na WOII 

Lees verder