Wie ben ik

Wie ben ik:
Ik heb geprobeerd met de uitstraling van mijn website je een beetje een idee te geven wie ik ben. De header (foto’s van verschillende mensen/culturen bovenaan), andere foto’s en teksten geven je, naar ik wens, alvast een eerste indruk.
Mijn hart en passie heeft altijd gelegen in het omgaan met mensen, ongeacht hun leeftijd, culturele, religieuze en maatschappelijke achtergronden. In mijn puberteit wist ik al dat ik van avontuur hield en graag met mensen wilde werken.
Ik deel graag mijn levenservaringen en gevoelens en sta open voor de ander. Het ontmoeten van nieuwe mensen zie ik als een verrijking van mijn leven. Mijn hart spreekt hierin een duidelijke rol. Wat zegt mijn hart ? Mijn vraag van de dag ! Bij alles laat ik mijn hart spreken en probeer ik hier naar te luisteren.
Ik hou van het leven, in al zijn facetten, soms pijnlijk, meestal mooi. Alles heeft zijn toegevoegde waarde. Zo kan ik het nu zien !
Samen met mijn 3 kinderen probeer ik wat moois
van het leven te maken, elke dag weer opnieuw, door zelf zoveel mogelijk de slingers op te hangen….

Mijn achtergrond:
Ik kwam op deze wereld als een zeer gevoelig kind. Al van jongs af aan voelde ik feilloos andermans sferen en energieën aan. Alleen deed ik er niets mee. Als kind wist ik niet met mijn gevoeligheid en sterk verfijnde intuïtie om te gaan. Niet altijd makkelijk en ik pakte vaak energieën op die niet van mij waren. Het kon mij verwarren en gaf ook lichamelijke klachten. Er kwam/komt altijd zo veel ‘binnen’. Nu weet ik hoe ik hiermee om kan gaan en kan ik de energieën filteren; wat is van mij, wat is van de ander.
Ik deed/doe mijn levenservaring/wijsheid op door diepgaande ervaringen mee te maken. Blijkbaar trek ik dit niet alleen aan, maar is dit ook een wens van mijn ziel om zodoende zoveel mogelijk mijn eigen innerlijk meesterschap te kunnen ontwikkelen en empathie te mogen en kunnen voelen voor de ander. Ik ga immers telkens weer meer een innerlijke
verdieping aan, ik weet wat pijn en geluk is en weet mijzelf telkens weer te helen.
Geluk is voor mij Zelfacceptatie/
Houden Van Mijzelf, van zowel mijn lichte als donkere kanten. Ik ben goed zoals ik ben ! Geluk is voor mij Dienstbaar mogen zijn aan de medemens. Geluk is voor mij Liefde in Vrijheid, zonder oordelen en vasthouden aan gehechtheid (aan de ander,  beperkende overtuigingen en materie).
Dit heb ik geleerd met vallen en opstaan, maar word hierin wel telkens uitgedaagd.

Ik ben ooit begonnen in de hotelbranche en later in het bankwezen in Londen, Engeland.
Het is echter Reiki die in 2000 een diepere spirituele ontwikkeling in mij teweegbracht en mijn wens realiseerde om op dieper niveau mensen te gaan begeleiden. Zo volgde ik begin 2000 de 1e en 2e Reiki-Graad (Usui). Ik was 35 jaar en vanaf die leeftijd is mijn spirituele ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen: de zoektocht naar mijZelf, naar mijn levensdoel.
In de jaren die volgde ging ik van kind- naar volwassen bewustzijn. Ik had op jonge leeftijd veel afweermechanisme ontwikkeld, om te overleven, maar wat ik op volwassen leeftijd weer kon gaan afbouwen. Immers, de gevoelige kant van mij, en mijn talenten en gaven, kon ik alleen maar gebruiken en toepassen als ik de enorme muur om mij heen leerde af te breken. Die muur is
dus mijn ‘veiligheid’ gebleven tot aan mijn 35ejaar (af en toe voel ik hem nog. Het is een litteken in mijn hart). Ik kwam dus in 2000 (half jaar na mijn scheiding) in contact met Reiki en eindelijk werd mij duidelijk wat mij al jaren werd verteld (in uitgebreide numerologie en door een bekend medium): dat ik ‘helende’ handen heb en onder andere
energiewerk zou gaan doen. Ik kan niet in het kort vertellen wat Reiki allemaal voor mij heeft betekend en nog, maar ik kan het niet meer uit mijn leven denken; leven en werken met Reiki  zit in mij en hoort bij mij. Het heeft mij de jaren hierna, samen met mijn geloof, geleid en ondersteund. In mijn handelingen, persoonlijke ontwikkeling, en richting gegeven in de stappen die ik mocht gaan zetten.

 Eindelijk gaf ik toe aan mijn eigen behoeftes en tevens de wens om weer met mensen te gaan werken, maar dan nu op een dieper niveau. Van 2000-2004 volgde ik een 4-jarige opleiding tot psychosociaal therapeut aan het IHC/De Loek Knippels Academie (http://loekknippelsacademie.nl) Dit vind ik nog steeds, samen met de Reiki-inwijdingen, het grootste cadeau aan mijzelf; ik leerde hier al mijn (kind-)pijnen, mijn beperkte overtuiging, mijn afweermechanisme, mijn kwaliteiten en talenten. Alles werd uitvergroot. Ik kwam hier in bewust contact met mijn levensdoel: het helen van mijzelf en daarna een ander helpen zichzelf te helen.
Ik volgde hierna nog een cursus medische basiskennis en opende ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie en Reiki.
Na hier een tijdje met veel enthousiasme te hebben gewerkt, bracht mijn avontuurlijke geest en een visioen mij er toe om ontwikkelingswerk te gaan doen in Zuid-Afrika.
Mijn tijd hier bracht tevens een diepgaande innerlijke ontwikkeling in mijzelf.
Ik vroeg God om liefde en kreeg mensen om te mogen helpen, ik vroeg om kracht en kreeg moeilijkheden om mij sterk te maken. Ik vroeg om moed en God gaf mij gevaren om te overwinnen. Ik ontving niets van wat ik vroeg, maar kreeg alles wat ik nodig had !

Begin 2009 werd ik ingewijd tot Reiki Master 3A en kon ik mijzelf en anderen nog meer op zielsniveau gaan behandelen, hetgeen absoluut goed paste in mijn eigen ontwikkeling en ontwikkelingen in Zuid Afrika. In Afrika (her-)ontdekte ik door mijn inwijding en gebeurtenissen die daarop volgden, mijn sterke kanten/kwaliteiten en zag ik mijn schaduwkanten. Ik deed als het ware ook ontwikkelings-hulp in/met mijzelf. Is dit wat het visioen mij destijds over ontwikkelingshulp o.a. wilde vertellen/laten meemaken, of is er meer? Mijn gevoel zegt van wel. Ook al is mijn visie over ontwikkelingshulp herzien, ik zal altijd diep (innerlijk) verbonden blijven met Afrika. Hoe? De toekomst zal het uitwijzen – ik laat het verder ontstaan!

In mei 2011 behaalde ik mijn uitvoerend Masterschap in Reiki (3B) en vanaf oktober 2011 ben ik weer therapie en Reiki gaan geven.

Inmiddels ben ik ook bezig met:

* het geven van de training ‘Gaan staan voor jouw talenten’ aan uitkeringsgerechtigden. Mijn inspiratie en initiatief voor deze training is ontstaan door de hoge werkloosheid en eigen levenservaringen en doe ik met enorm veel plezier.
* Het opzetten van een nieuwe onderneming ‘Identiti.me in 2015
Alles omtrent identiteit komt aan de orde in diverse trainingen en workshops: www.identiti.me

* het uitwerken van een grote droom en nieuw project: “Uitwisseling Andersom – Exchange Of A Different Kind”. Dit project schetst mijn visie en doel over een andere manier van internationale- en interculturele samenwerking. De samenwerking vindt plaats tussen vnl. Nederland en Zuid Afrika. Dit project zit nog in de ontwikkelingsfase!

Ik en Janet van NGO Isolabantu Zuid Afrika

Verder hou ik van (willekeurige volgorde): lezen (vnl. waargebeurde verhalen), lachen, samen-zijn met mijn kinderen, de Liefde, vrijheid, dollen met vrienden, avontuur, een diepgaand gesprek, af en toe weer kind zijn, schrijven, joggen, een strandwandeling maken of door de bossen struinen en naar de film gaan.

Mijn droom is het in liefde begeleiden van mensen, hier en elders…..en groeien in ervaring en wijsheid !

Ik wens iedereen:

Moed om de dingen te veranderen die je veranderen kan,

Kracht om de dingen die je niet kan veranderen, te accepteren,

En Wijsheid om het verschil te zien.

In liefde, Monique
 
 
 

De enigste wolk aan de hemel in de vorm van een witte veer, door mij gemaakt op het strand in NL

 

“De toekomst behoort aan hen die geloven in de schoonheid van hun dromen”

Terug naar boven